banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Bitlis Diyarbakır Elazığ

Suriyeli gazeteci cinayeti ile ilgili 1 kişi gözaltına alındı

Suriye’nin Hama kentinden gelerek Gaziantep’e yerleşen Suriyeli gazeteci Naji Aljarf, geçtiğimiz ay gündüz ortasında sokakta yürürken kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından başından silahla vurularak öldürülmüştü.

Suriyeli gazeteci cinayeti ile ilgili 1 kişi gözaltına alınırken, cinayeti isimleri açıklanmayan 2 kişinin gerçekleştirdiği belirtildi. Gözaltına alınan kişinin üzerinde 4 patlayıcı düzeneği, 1 tabanca ve mühimmat ele geçirildi ifade edildi.

Suriye’nin Hama kentinden gelerek Gaziantep’e yerleşen ve Suriye'de yayınladığı 'Alhita' isimli dergiyi burada çıkarmayı sürdüren ve IŞİD ve ESAD rejiminin saldırıları ve katliamları hakkında belgesel çeken Naji Aljarf, geçtiğimiz ay 27 Aralık Pazar günü gündüz İncilipınar mahallesi Nail Bilen caddesinde yürürken başından silahla vurularak öldürülmüştü.

Edinilen bilgilere göre, Suriyeli gazetecinin ölümüyle ilgili başlatılan çalışma kapsamında olaya karışan şüphelilerin kaçış istikametinde bulunan toplam 337 güvenlik kamera kayıtlarını incelenerek 2 kişi oldukları belirtilen şüphelilerin kimliğini belirlendi.

Şüphelilerin kıyafetlerini değiştirerek belli bir noktadan sonra güvenlik kameraları alanından çıktıkları öğrenilirken, polis şüphelilerin bindikleri ticari taksiden Şahinbey İlçesi Yukarıbayır Onur Mahallesinde indiklerini tespit edip, mahallede yapılan araştırma neticesinde karakteristik saç yapısı ve ayakkabılarından tespit edilen bir kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.

Gözaltına alınan kişinin ikamet ettiği evde ve üzerinde yapılan aramada 4 patlayıcı düzeneği, 1 tabanca ve mühimmat ele geçirildiği bildirildi.

Gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.