banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Balıklıgöl Mehmet Tahir Güllüoğlu Guy Lucien Michel Landel Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ŞUTSO) Mehmet Yetim

Suriye Eğitim Bakanı Müsteşarından Rektör Uluçam'a ziyaret

Muhalif Suriye Hükümeti Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Dr. Farhad Sheath Baker, Batman Üniversitesi öğrencisi Suriye uyruklu Huda Hüseyin ve beraberindeki heyetle Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam’ı makamında ziyaret etti.

Eğitim Bakanı Müsteşarı  Dr. Baker, Rektör Uluçam’a Suriyeli öğrencilere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

Müsteşar Baker, “Batman Üniversitesi Suriyeli öğrencilere kucak açtı. Suriye’deki savaş ortamından dolayı eğitimi yarım kalmış öğrencilerimize verdiğiniz her türlü destekten dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Uluçam, Suriye uyruklu öğrencilere kapılarının açık olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Kapımız her zaman açıktır. Halen Üniversitemizde 100’ün üzerinde öğrenci bulunmaktadır. Bundan sonra da yasal mevzuatlar doğrultusunda her türlü kolaylığı sağlayacağız. Bu öğrenciler için önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da ücretsiz Türkçe kursu açacağız. Suriye’deki savaş ortamından kaçarak ülkemize sığınan kardeşlerimizin çektiği acıları ve yaşadığı zorlukları anlıyorum. Batman Üniversitesi’nin kapısı her zaman Suriye uyruklu kardeşlerimize açıktır.”

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.