banner2
Öne Çıkanlar Gaziantep Sanlıurfa Urfa Sanlıurfa Haber ak parti

Rusyada imamlar çağrıda bulunuyor

İmamlar, bu günün hem İslami hem de genel insani normlara aykırı olduğunu belirterek, yasaklanması gerektiğini bildirdi. İmamların yasak çağrısı yaptığı Sevgililer Günü'ne tepki gösteren Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'in eşi Svetlana Medvedeva, alternatif olarak "Aile, Sevgi ve Sadakat Günü" çağrısı yapmıştı.

Rusya'daki Müslüman liderler 14 Şubat'ta kutlanan ve Türkiye'ye 'Sevgililer Günü' olarak ihraç edilen 'Saint Valentine's Day'ın yasaklanması çağrısında bulunarak, kutlamaların ahlaki olmadığını bildirdi.

NE İSLAM'A NE DE İNSANLIĞA UYGUN
Rusya'nın Nizhini Novgorod bölgesindeki Müslüman Liderler Konseyi'nin yayınladığı açıklamada, Valentine's Day kutlamalarının yasaklanması gerektiği ifade edilerek, "İnananlara ve mantıklı düşünen insanlara bu günün kutlanmasına 'hayır' çağrısı yapıyoruz. Bu günün kutlanması hem İslam'ın kurallarına hem de insani değerlere aykırıdır" denildi.

MEDVEDEV'İN EŞİNDEN ALTERNATİF KUTLAMA
Öte yandan imamlar, bölgedeki okulların yöneticilerine de çağrıda bulunarak kutlamaların "ahlaki gerekçelerle" iptal edilmesini istedi. Rusya'da 10 yıl öncesine kadar bilinmeyen Sevgililer Günü'nün, son yıllarda büyük bir ticari gelir kaynağı olduğu belirtiliyor. 2008 yılında Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'in eşi Svetlana Medvedeva, Sevgililer Günü'ne karşı savaş açarak alternatif olarak "Aile, Sevgi ve Sadakat Günü" çağrısı yapmıştı.

MEHMET NEDİM ASLAN/HABERVAKTİM.COM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.