banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Gaziantep Urfa ak parti Sanlıurfa Haber

PKK'nin bomba eğitim evinde patlama: 4 ölü

Edinilen bilgilere göre, İdil Yeni Mahallede PKK’lilerin hücre evi olarak kullandığı bir evde saat 10.30 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamada Muhyeddin ve Medeni Orgal ile adları öğrenilemeyen 2 kişi öldü, yaklaşık 10 kişi de yaralandı.

Yaralılar kaldırıldıkları İdil Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Patlamanın el yapımı bombanın yapımı sırasında meydana geldiği belirtilirken, söz konusu evde PKK tarafından bomba ve mayın eğitimi verdiği iddia edildi.

Olayın ardından bölgeye ambulans ve kolluk güçlerinin gelmemesi dikkat çekerken daha sonra hastane önüne giden polis güvenlik önlemi aldı.

Patlamada ölen Muhyeddin ve yeğeni olduğu belirtilen Medeni Orgal’ın Yüksek (Barım) köyünden olduğu, ölenlerden birinin de dağ kadrosundan olduğu ve halktan gizlendiği öğrenildi.

Patlamanın ardından endişelenen esnafın olası bir çatışmaya karşı kepenklerini kapatarak evlerine gitti.  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.