banner2
Öne Çıkanlar Gaziantep Sanlıurfa Balıklıgöl PTT 1 Lig ak parti

Peygamber Sevdalılarından Rektör Aslan'a ziyaret

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü yetkilileri, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan'ı makamında ziyaret etti.

Platform yetkililerinden M. Ali Ortaç, Şaban Gökhan ve Arif Yılmaz'dan oluşan heyet, Rektör Aslan'ı makamında ziyaret ettiler. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun yaptığı etkinlikleri takip ettiğini ve olumlu karşıladığını belirten Rektör İrfan Aslan, toplumun Hz. Resulullah'ı iyi anlaması ve tanıması gerektiğini belirtti.

Yapılan ziyaretin kendisini memnun ettiğini ifade eden Rektör Aslan, "Yaptığınız çalışmalar önemli. Halkımızda oluşan ahlaki yozlaşma ve İslam medeniyetinden uzaklaşmanın önüne geçilmesi için toplumun Hz. Resulullah'ı anlamaya ihtiyacı var. Bizdeki İslam medeniyetinin kıymetini bilmemiz lazım. Amerika'da yaşamış biri olarak söylüyorum, onlar medeniyetimize muhtaç iken Hz. Peygamber ile gelen kültüre sırtımızı dönmememiz gerekir." dedi.

Doğu ve Karadeniz Koordinatörü M. Ali Ortaç ise "Her yıl halkımızın ihtiyacını göz önünde bulundurarak o yöndeki Hz. Resulullah'ın güzel ahlakını tema olarak işlemekteyiz. Etkinliklerimizdeki hedefimiz, toplumun tüm kesimlerini ortak değerlerimiz olan Hz. Resulullah'ın etrafında bir araya getirmektir. Böylelikle Müslümanların farklı kesimlerinin arasında ülfet ve sevginin artmasını sağlamaktır. Eğer bugün Türkiye'de kardeşlik ortamı halen muhafaza ediliyorsa kanaatimizce platform olarak bizimde bu hayırda payımız vardır. Müslümanların kendi aralarındaki düşmanlığa düşmanlık yapıp, Hz. Peygamberin Sünneti ile dostluğa ve vahdete doğru koşmaları lazım."

Toplumun yaşadığımız dönemde en çok dürüstlüğe ihtiyacı olduğunu belirten Rektör İrfan Aslan, bu münasebetle, 2016 yılında gerçekleşecek Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamındaki işlenecek temanın "Dürüstlük" olmasıyla ilgili kanaatini de dile getirdi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.