banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Sanlıurfa Sanlıurfa Haber ak parti

Nusaybin esnafı kan ağlıyor

6-8 Ekim süreci ile başlayan kaosun son 3-4 ayda çatışmalı sürece evrilmesi Mardin esnafının kan ağlamasına neden oluyor. Son bir yılda Mardin'de yaklaşık bin esnaf işyerini kapattı.

Nusaybin ilçesinde son iki aydır yaşanan çatışmalar ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle işyerini açamayan esnaf iflasın eşiğine geldi. Hayatın durduğu ilçeden şiddetli patlama ve silah sesleri yankılanıyor.

Yaşananlardan tüm halkın zarar gördüğünü belirten esnaf, olayların sona ermesini istiyor. Çek ve senetlerini ödeyemedikleri için büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya kaldıklarını belirten esnaf A. Rahim Yiğit, “Bu olaylardan en çok esnaf çekiyor, sivil halk çekiyor. Esnaf olarak ödemelerimizin çoğu aksamış, ne yapacağımızı bilemiyoruz. Nusaybin esnafı, ağlayacak duruma gelmiş. Adeta kan ağlıyoruz. Yeter artık! Biran önce bu olaylar son bulmasını bekliyoruz. Perişan olduk.” dedi.

İlçelerde yaşanan olaylar Mardin merkezi de etkiliyor. Çatışmalardan dolayı turizm ve otelcilik sektörü durma noktasına gelmiş. Turizm kenti Mardin’de otellerin doluluk oranı yüzde 90 düşmüş. Otel sahipleri, böyle devam etmesi durumunda işyerinin kapısına kilit vuracaklarını ifade ediyorlar. (M. Salih Keski – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.