banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Balıklıgöl Mehmet Tahir Güllüoğlu Guy Lucien Michel Landel Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ŞUTSO) Mehmet Yetim

'Ne Mutlu Türk'üm diyene' yazısı sildirildi
Sakinlerinin çoğunluğunu Kürt kökenli vatandaşların oluşturduğu ve Arapların da bulunduğu bir bölgede dağa taşa işlenen “Türklük” vurgulu yazılar yıllardır eleştiriliyor ve kaldırılmaları isteniyordu. Bu sebeple, Siirt ve Mardin örnekleri memnuniyetle karşılanıyor ve bütün bölge çapında yaygınlaştırılması isteniyor.
ÖNCE SİİRT, SONRA MARDİN
Siirt′te Valiliğin önünden geçen cadde üzerinde konulan “Ne mutlu Türküm diyene” yazılı demir levhanın Vali Ahmet Aydın tarafından verilen talimatla kaldırılmasının ardından, Mardin Kızıltepe karayolunda 70. Mekanize Tugayı askerî kışlasının arkasındaki Türkmen dağı yamacında yıllardır duran benzer bir yazı da silinerek, yerine bayrak resmi çizildi.
ÖNCE SİİRT’TE KALDIRILMIŞTI
SİİRT′TE Valiliğin önünden geçen cadde üzerinde konulan “Ne mutlu Türküm diyene” yazılı levha da Vali Ahmet Aydın tarafından verilen talimatla kaldırılmıştı. Vali Aydın, “Türk, Öğün, Çalış, Güven” tabelasının kim tarafından asıldığının belirlenmesi için bir çalışma yaptıklarını belirterek, şunları söylemişti: “Bu konuda ne jandarmadan, ne belediyeden ne de hiçbir kurumdan olumlu yanıt alamadık. Tabelayı asan faili meçhul oldu. Kimse sahip çıkmadı. Halkın bazı değerlerini de göz önünde bulundurarak bu tabelanın kaldırılmasının uygun olacağını düşündük. Zaten çevreye yazılan yazılarla bir şey olunmayacağını bilmemiz gerekiyor” dedi.
HEPSİ KALKSIN
SAKİNLERİNİN çoğunluğunu Kürt kökenli vatandaşların oluşturduğu ve Arapların da bulunduğu bir bölgede dağa taşa işlenen “Türklük” vurgulu yazılar yıllardır eleştiriliyor ve kaldırılmaları isteniyordu. Bu sebeple, Siirt ve Mardin örnekleri memnuniyetle karşılanıyor ve bütün bölge çapında yaygınlaştırılması isteniyor.
DOĞRU OLAN DA BU
MARDİN-KIZILTEPE karayolu üzerinde Türkmen Dağı yamaçlarında bulunan ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazısı silinerek yerine Türk bayrağını oluşturan ay yıldız figürü yapıldı.
Mardin-Kızıltepe karayolu üzerinde bulunan 70. Mekanize Tugayı Askerî Kışlası’nın arkasında bulunan Türkmen Dağı yamaçları üzerinde uzun yıllardır yazılı olan ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ sözü silinerek, Türk bayrağını oluşturan ay yıldız figürü çizildi. Vatandaşlar yapılan düzenlemeden memnuniyetini belirtirken, farklı dil ve kültürlerin bir arada barış içerisinde yaşadığı Mardin gibi bir şehirde; bütün diller ve dinlerin, tıpkı bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da aynı birliktelikle yaşamaya devam edeceklerini ifade ediyor. Bazı vatandaşlar “Mardin halkının bir arada ve barış içerisinde yaşama kültürünü benimsemiş ve başarmış olmasını altında, ne dağlarda yazılı duran ifadelerde, ne de çizili duran figürlere borçlu değiliz. Mardin’deki birliktelik dünyaya örnek gösterilecek bir birlikteliktir. Salt bir kimliği öne çıkarıp, diğer kimlikleri görmezden gelen bir bakış açısı Mardin’e yakışmıyordu. Geç de olsa bunun değiştirilip, yerine bayrağımızın figürünün yerine yansıtılmış olması eskiye kıyasla çok daha isabetli bir karar oldu” diye konuştu.
Kaynak: Yeni Asya

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.