banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Diyarbakır Elazığ Bitlis

'Muhtaç duruma düşmeden muhtaçları gözetelim'

İş adamları ve hayırseverlerin yapmış olduğu yardım paketlerini Suriyeli muhacir ailelere ulaştırmaya çalıştıklarını belirten Yetim, Öksüz ve Mağdurlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  (Yetim-Der), maddi durumu iyi olan vatandaşlardan kurban bayramında da Suriyeli çocukların yüzünü güldürmeleri için ellerinden geldiğince yardım etmeleri hususunda çağrıda bulundu.

Yaptıkları yardım çalışmaları hakkında İlke Haber Ajansına değerlendirmelerde bulunan Yetim-Der Yardım Komisyon Başkanı Vedat Bilge, muhacir ailelerin mağduriyet ve sıkıntılarının kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, “Onlara karşı hep birlikte, elimizden gelenin daha fazlasını yapmak gerekiyor. Her yerde onların içler acısı durumlarını müşahede ediyoruz.  O aileler, o kadar mağdur ve sıkıntılı haldeler ki onlara ulaştırmamız gereken daha çok yardımların olduğuna inanıyoruz.” dedi.

“Bize sadece bayramda giyebileceğimiz bir tane elbise verin”

Yapmış oldukları yardım tespit çalışmaları sırasında şahit oldukları bazı durumları anlatan Bilge, özellikle bazı Suriyeli çocuklarla konuştuklarında; kendilerine söylenen ‘Bayram geliyor ve bizim bayramda giyebilecek elbiselerimiz yoktur.’ cümlesinin kendilerini çok müteessir ettiğini söyledi.

Bilge, “O anda üstlerine baktık, üstlerindeki elbiseler çok eski ve yırtıktı. ‘Bize, sadece bayramda giyebileceğimiz 1- 2 tane elbise verseniz bizim için çok iyi olur, bize elbise gönderebilirseniz çok seviniriz.’ diyorlar. Biz de Yetim Der olarak, her zamanki gibi elimizden gelenin daha fazlasını yaparak o mazlum kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Onlara yardım edebiliriz”

Hayırseverlere seslenerek peygamberin yetim büyüdüğünü ve yetimlere ne kadar değer verdiğini hatırlatan Bilge,  maddi imkânı iyi olan hayırseverlerin ellerinden geldiğince kendilerini de aracı kılarak bu yetim çocuklara bir şeyler ulaştırabileceklerinin altını çizdi.

Bilge, “Onlara, bu bayramda sevinebilecekleri yiyecek ve giysileri imkânlarımız ölçüsünde, hatta biraz da imkânlarımızı zorlayarak yardım edebiliriz.” ifadelerine yer verdi.

“Muhtaç duruma düşmeden muhtaçları gözetelim”

Bu gün yardıma muhtaç yüzlerce aileden bir ailenin Suriye’de yaşanan savaş öncesi Suriye’de petrol tesisleri olan bir aile olduğunu ve bu ailenin şu an muhtaç durumda olduğunu belirten Bilge, “Bu ailenin Suriye’deki petrol tesisi komple infilak etmiş, bütün zenginliğini ve servetini orada bırakmak zorunda kalmış. Kendisinin Suriye’de maddi durumunun çok iyi olduğunu ve insanlara yardım ettiğini ama bir bombanın isabet etmesiyle bütün servetinin yok olduğunu söyledi. Adamın iki ayağı kopmuş, bir çocuğunu ve eşini kaybetmiş ve zenginlik içeresindeyken yoksun ve muhtaç duruma düşmüş. Bundan ibretlik olaydan ders almak lazım.” ifadelerini kullandı.

Maddi durumu iyi olan hayırsever insanlara seslenerek, “Bir gün bizimde başımıza bu ve buna benzer olaylar gelebilir.” uyarısında bulunan Bilge, muhtaç duruma düşmeden önce muhtaçların gözetilmesinin ne kadar önemli bir insanlık görevi olduğunun altını çizdi.

Bilge, “Allah’u Teâlâ’da bizim sıkıntılarımızı zor durumda kaldığımız zaman gidersin, Peygamberimiz bir hadisi Şerifinde şöyle buyuruyor. “Cennete girmeden önce malınızı cennete gönderin”  çünkü Ahirette bize fayda sağlayacak olan dünyadaki malımızdır.” şeklinde konuştu.

Son  olarak Eylül ayının dokuzunda hayırsever vatandaşların göndermiş olduğu yardımları 17 aileye ulaştırdıklarını ve bu ayın 15, 16 ve 17’sinde yetim ve mağdur çocukları giydirme programlarını olduğunu belirten Bilge, böylelikle mazlum ve mağdur duruma düşmüş olan bu ailelerin bayramı bir nebzede olsa sevinçli geçirmeleri için bir adım atmış olacaklarını söyledi,(Yunus Sırat- M. Sıddık Bilge/İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.