banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Sanlıurfa Sanlıurfa Haber ak parti

Büro Memur Sen Mardin Şube Başkanı Ümit Unat, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yapılması konuşulan düzenlemelerle alakalı basın açıklaması yaptı.

Unat, son zamanlarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değiştirileceği ve işçi memur ayrımının kaldırılmasına yönelik planların yapıldığı yönünde basında çıkan haberleri dikkatle takip ettiklerini söyledi.  

Unat, “Yapılan haberler, mesai mefhumu gözetmeden ülkemiz ve milletimiz için aralıksız çalışan memurlarımızı rahatsız etmekte, moral ve motivasyonunu bozmaktadır. Memurlarımızın iş güvencesinin tartışıldığı, sona erdirileceği gibi algılar uyandıracak hedefler, planlar, söylemler yeni hükümet programında yer almamalıdır. Yeni hükümet programı ülkemiz ekonomisinin daha ileriye taşınması, demokrasimizin geliştirilmesi, yeni ve sivil bir anayasa üzerine olmalıdır.” dedi.

Günümüz şartlarında 657 Devlet Memurları Kanunu mevcut yapısıyla memurların beklentilerini karşılamadığını dile getiren Unat, “İş güvencesinin korunduğu, tartışılmaya dahi açılamayacağı yeni bir kamu personel reform paketine ihtiyaç vardır. Reform paketi, memurlarımızın temsilcileri sivil toplum kuruluşlarıyla yapılacak ortak çalışmalarla hayata geçirilmelidir. Büro Memur-Sen olarak, memurlarımızın iş güvencesini korumak bizlerin en önemli görevidir. Bilinmelidir ki, iş güvencesi kırmızıçizgimizdir. Memurlarımızın iş güvencesine dokundurtmayız. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her zaman memurlarımızın lehine yapılacak çalışmaları desteklemeye, iş güvencesini kaldırmaya yönelik yapılması planlanan tüm çalışmaların karşısında durmaya devam edeceğiz.” dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.