banner2
Öne Çıkanlar Letná Stadyumu Celalettin Erkmen ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim Aktoprak Spor Bahçespor

Mahalleli geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi-VİDEO

Bu yıl 3.'sü düzenlenen geleneksel iftar programında 1,500 kişiye iftar verildi.

Organizatörlüğünü cami imamının üstlendiği, masraflarının mahalleliler tarafından karşılanan  iftar yemeğine bu yıl ilk kez kurulan Şanlıurfa eyyübiye İlçe belediyesi de katkıda bulundu.

Eyyübiye belediye Başkanı Mehmet Ekinci burada yaptığı konuşmada, “Çok güzel anlar ve günler geçiriyoruz. Allah bu huzurumuzu bozmasın, daim eylesin. Allah ülkemizin dirliğini birliğimizi daim eylesin. Hakikaten kendi adıma çok sevindim sizinle beraber olmaktan. Ramazan başladığı günden bugüne, Eyüp Peygamber Makamında olsun, Halepli Bahçe’de olsun. Buralarda iftar sofralarımız var. oralarda da elimizden geldiğinde katkıda bulunmaya organize etmeye çalışıyoruz. Ramazan 11 ayın sultanı ve bu ayda yapılacak olan duaların kabul olduğu, kabul edileceğini biliyoruz. Ben hepinizden ülkemizin dirliği ve birliği adına dua talep ediyorum. Hepinizden özellikle dünyadaki Müslümanların sıkıntılarının giderilmesi adına dua talep ediyoruz. ve hassaten Gazze için dua talep ediyoruz. Yapacağınız duaları Rabbim şimdiden kabul etsin, yaklaşan Kadir Gecenizi de şimdiden kutluyorum” şeklinde konuştu.


 Geleneksel hale  iftarının üçüncüsünü düzenlediklerini ifade eden Cami İmamı Halil Şeffaf; “Bu yıl üçüncü kez iftar düzenliyoruz. ilk yıl 600 kişiyle iftar verilen iftar geçen yıl bu sayı yıl bin kişiden fazla katılım oldu. bu yıl ise 1,500 kişiye iftar verdik. İnsanları bir arada görmek, birlikte iftarlamak bize huzur veriyor. Camide bir araya gelmek ve toplanmak farklı bir duygu. Camilerde cemaatle namaz kılmak önemli" dedi.

Toplamda 1,500 kişinin katıldığı iftar yemeği için 350 kilo et kullanıldı. ayrıca mahalli yemekler, Lebeni sarma gibi mahallelinin evinde yapıp getirdiği yemekler de  gelen misafirlere ikram edildi.

Eyyübiye Belediyesinin katkılarıyla Öncel Kardeşler Camisinde düzenlenen iftar yemeğine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Yardımcısı Necmeddin Sağlam Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Eyyübiye İlçe Müftüsü Mustafa Erdem ve 2 bine aşkın Halepli Bahçe, Akşemsettin, Direkli, Yakubiye, Buhara Mance ve Tılfındır Mahallesi temsilcileri ve sakinleri katıldı.

Haber: Mustafa Akkuş/Selami Aslan www.balikligol.com

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.