banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Balıklıgöl Yukarı Koçlu Mehmet Tahir Güllüoğlu Guy Lucien Michel Landel

Hocanın yasak inadı
Öztunalı önceki gün birinci sınıf öğrencisi Şeyma Adede'yi başörtülü olduğu gerekçesiyle final sınavına almadı. Sınava girmek üzere salona gittiği anlatan Adede, Kayır ile aralarında geçen diyalogu şu şekilde aktardı:
'Sınava 10 dakika kala hocamız gelerek bana, 'siz kimsiniz' diye sordu. 'Başörtülü olduğum için derslerinize girmiyordum, belki bu nedenle tanıyamadınız' dedim. Bana 'Benim dersimi almana rağmen kapanman üzücü ya da bir başarısızlıktır, başını açar mısın' dedi. Bana, '10 dakika içinde kararını ver. 20 yıldır kadın hak ve özgürlükleri için mücadele ediyorum' dedi ve sınıftan çıktı. 'Özgürlük adına özgürlüğümü kısıtlıyorsunuz' dedim. Ama aldırış etmeden gitti. 10 dakika sonra gelip 'kararını verdin mi?' diye sordu. Başörtülü gireceğimi söyleyince tutanak tutturacağını, dışarıya çıkmamı söyledi.'
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ise, Dekan Şafak Aksoy'un konu ile ilgili kendisine bilgi verdiğini belirterek, 'Öğrencimiz mağdur edilmeyecek. Hoca hakkında gerekli işlemi başlatacağız. Kimsenin eğitim hakkı engellenemez. Böyle bir olayın bir daha üniversitemizde yaşanmaması için gerekli önlemi alacağım' dedi.
Kaynak: YENİ ŞAFAK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.