banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa Urfa Haber Şanlıurfaspor Urfa Haberleri

Görmez,

Gaziantep'te bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Şahinbey ilçesi Akkent mahallesinde yapımı tamamlanan 3 caminin açılışını yaptı. Görmez, açılışta yaptığı konuşmada Camilerin sadece namaz kılma mekânı olmadığını, aynı zamanda birliğin, kardeşliğin öğrenildiği mekânlar olduğuna vurgu yaptı.

Hayırseverler tarafından yaptırılan Abdulkadir Sökücü, Mehmet Ziylan ve İnci Konukoğlu camilerinin açılışını gerçekleştiren Görmez, Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde yaşaması gerektiğini belirterek, Camilerin kalplerin ve gönüllerin birleştiği mekanlar olduğunu söyledi.

Cami sayılarının artması bizleri sevindiriyor

Görmez, “Cami sayısının artması bizleri sevindiriyor. Fakat Mescitleri imar etmek camileri imar etmek sadece inşaatını yapıp bitirmek değildir. Asıl imar bu mekanlarda kardeşliği pekiştirmek ve kimin huzurunda durduğumuzu bilmektir. Biz camilerimizde birliği öğreniriz, kardeşliği öğreniriz. Biz omuz omuza saf durmayı öğreniriz. Biz camilerimizde birbirimizi sevmeyi öğreniriz.” diyerek camilerin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Öte yandan Görmez’in Gaziantep’teki programlarınınyarın da devam edeceği ve yeni yaptırılan Gaziantep İl Müftülüğü binasının açılışını yapacağı öğrenildi.   (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.