banner2
Öne Çıkanlar Gaziantep Sanlıurfa Urfa ak parti Sanlıurfa Haber

Gece yarılarına kadar süren düğünlere tepki

Son zamanlarda mahalle aralarında gece yarına kadar süren ve günlerce devam eden düğünlerin, mahalle halkını rahat ediyor.


Merkez Kaleönü mahallesinde yaklaşık bir hafta boyunca süren ve mahalle aralarında yapılan çalgılı düğünlerden rahatsız olan mahalle sakinleri, gece yarılarına kadar devam eden bu düğünlerin hiç bir şekilde insani ve İslami yönünün olmadığını belirterek, yetkililere rahatsız olduğumuzu bildirmelerine rağmen, herhangi bir tedbirin alınmamasına sitem ettiler.


Mahalle aralarında gece yarılarına kadar süren ve günlerce devam eden kızlı ve erkekli düğünlerin kendilerini rahatsız ettiğini belirten mahalle halkı, “Bu tür düğünlerin, ne örf ve  adetlerimizde, ne  de dinimizde bir yeri var. Kız ve erkek çocuklarımızı bu gibi İslami olmayan eğlencelerle ahlaklarını bozarak, bizden uzaklaştırıyorlar.” tepkisinde bulundular.


“ Kocaman adamlar kızları yaşında bayanlarla kol kola oynuyorlar”
Düğünün yapıldığı Kaleönü Mahallesi TOKİ konutlarında oturan ve adını vermek istemeyen hasta bir bayan , “Bu düğün mü, yoksa açık alanda yapılan festival mi anlayamadım. Kaç gündür, gece yarılarına kadar kızlı ve erkekli bir şekilde oyun oynuyorlar. Bunlarda vicdan yok mu? Kocaman adamlar ve erkekler kendi kızları yaşında olan bayanlarla karşılıklı ve  kol  kola oyun oynuyorlar. Bu memlekette hiç  mi hayâ ve edep kalmadı? Allah onları ıslah etsin. Gençlerimiz, gece yarılarına kadar eve gelmiyorlar. Bu adamların niyeti nedir? Bilmiyorum.” ifadelerini kullandı.


“Bunun ismi düğün değil ahlaksızlıktır”
İsmini vermek istemeyen mahalle sakinlerinden yaşlı bir amca da, İslami olmayan ve sadece gençlerimizin ahlakını bozan bu tür düğünlerin birileri tarafından kasıtlı olarak yapıldığını söyleyerek, “Dinimizde ve örf ve adetlerimizde bu tür düğünlerinin yeri yoktur. Yıllarca ve büyüklerimizden gördüğümüz düğünler, bir gün devem eder. Kadın erkek ayrı yerlerde olur. Ziyafetler verilir. Hoş bir ortamda geçen düğünlerimizin sonunda dualar edilerek son bulur. Kaç gündür  gece yarılarına kadar devam eden bu düğün, birileri tarafından gençlerimizin ahlakını bozmak için yapıldığını görüyoruz.  Bunun ismi düğün değil ahlaksızlıktır.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.