banner2
Öne Çıkanlar Gaziantep Sanlıurfa Urfa Sanlıurfa Haber ak parti

Gaziantepli nakliyatçılar yeni bir site istiyor

Mevcut sitenin kendilerine yetersiz kaldığını belirten Gaziantep Umum Nakliyatçılar Odası Başkanı Zafer Aydıngüler, yeni dev bir sitenin yapımı için başlayan çalışmaların imar sorunundan dolayı ertelendiğini bu soruna Belediyelerin bir çözüm bulmasını istedi.

Gaziantep’te nakliye sektörünün çok hızlı büyüdüğünü ancak sektörün büyümesine rağmen yeni site için her hangi bir adımın atılmadığını belirten Aydıngüler, mevcut sitelerinde büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

Nakliyatçılar olarak sıkıntılarının her geçen gün arttığını ve bunları gerekli yerlerde devamlı dile getirmelerine rağmen sorunlarına bir çözüm bulunmamasından yakınan Aydıngüler, mevcut sitelerinde park sorunundan dolayı sürücülerin araçlarını site dışında park etmek zorunda kaldığını belirtti.

Gaziantep’e yakışır yeni ve modern bir umum nakliyatçılar sitesi istediklerini belirten Aydıngüler, “Kamyon ve TIR ile yük taşımacılığı yapan esnafımız araçları yüklü olduğu için güvenli park yeri arıyor. Mevcut sitemize sığmıyoruz. TIR’larımız kamyonlarımız hep dışarıda kalıyor. Esnafımızın bu sorununa ilgi gösterilmesini ve ihtiyacın giderilmesi için kamyon garajının yapılmasını talep ediyoruz.” dedi.

Nakliyecilerin çok zor durumda olduklarını belirten Aydıngüler, “Normalde 2011 yılından bu yana böyle bir talebimiz oldu. Fakat imar sorunundan dolayı bu sorun giderilmedi. Bu noktada belediyelerin bizlere yardımcı olmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Kamyoncuların yaşadıkları sorunlara da değinen Aydıngüler, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünyada petrolün varil fiyatlarının artması, Türkiye’de mazot fiyatlarının çok yüksek olarak giderek artan zamların kamyoncu ve nakliyatçı meslektaşlarımızı büyük bir çıkmazın içerisine soktu. Kamyoncu ve nakliyatçı esnafının birçoğunun giderek artan maliyetler içerisinde iflasın eşiğine geldi. Birçoğu çalışamaz duruma geldi. Hükümetin bu konuda bir çalışma yaparak çekilen bu sıkıntıların giderilmesi gerektiğini düşünüyorum.” (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.