banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Balıklıgöl Mehmet Tahir Güllüoğlu Guy Lucien Michel Landel Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ŞUTSO) Mehmet Yetim

Engellilerin yönetici olabilmesinin önündeki tüm engellerin kaldırılması istediklerini belirten Gaziantep Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Engelliler İl Komisyonu Başkanı Mehmet Yıldız, engellilere yönelik tüm önyargıların kırılması için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti.

Her yıl olduğu gibi ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü farklı etkinliklerle ele aldıklarını belirten Yıldız, “Her insanın bir engelli adayı olduğunu düşünürsek yapılacak çalışmalar daha fazla önem kazanmaktadır.”dedi.

Yıldız, “Ülkemizde son yıllarda güzel gelişmeler olmuştur, ancak bunlar yetmez. Engellilerin yaşam kalitesini arttırmak adına gerek mevzuatta, gerekse günlük yaşamımızda daha çok somut ve insanın hayatına dokunacak çalışmaların arttırılması gerekir.” ifadelerini kullandı.

Engellilerin önündeki tüm engellerin kalkmasını ve kaldırılmasını istediklerini belirten Yıldız, kamuda 20 binin üzerinde engelli memur boş kontenjanı olduğunu hatırlatarak, hükümetten beklentilerinin Aralık ayı içerisinde boş kontenjanlara atama bekleyen engelli personellerin atanmasını istedi.

Yıldız, engelliler ve engelli memurlar ile ilgili talepleri maddeler halinde şu şekilde sıraladı.

-Özel Eğitim ve Rehabilitasyon hizmeti veren kurum ve kuruluşların her türlü istismardan uzak tutulması için Milli Eğitim’in denetimlerini daha sağlıklı ve sıklıkla yapmasını gerekli görüyoruz.

-Gaziantep’te başta büyükşehir belediyesi olmak üzere tüm belediyelere bağlı özel şirketlerde ve yaptırılan sosyal tesislerde engelli çalıştırma konusunda büyük güçlüklerle karşılaşıldığını görüyoruz. Bu konuda engellilerin o alanlarda bilgi ve becerileri doğrultusunda istihdam edilmeleri için gerekli çalışmaların başlatılmasını istiyoruz.

-Öğretmen çocuklarına sağlanmakta olan parasız yatılı bursluluk kontenjanının engelli kamu çalışanlarının eğitim gören çocukları için de, çocuk sayısına bakılmaksızın parasız yatılı bursluluk sınavı kontenjanları kapsamına alınmasını istiyoruz.

-İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görev yapan özel eğitim ve rehberlikle ilgili müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin alanından biri olması veya kendini gerçekleştirmiş yetkin engelli bireylerden olması, yaşanabilecek sorunların çözümü noktasında daha etkili olacaktır.

-Binaların, açık alanların, ulaşım ve bilgilendirme hizmetleri ile bilgi ve iletişim teknolojisinin engelliler tarafından güvenli ve bağımsız olarak ulaşılabilir ve kullanılabilir olmasını istiyoruz.

-Engellilerin ve 65 yaş üzerindeki vatandaşların, ücretsiz olarak ulaşım imkânlarından faydalanırken halk otobüsü şoförlerinin sergilemiş oldukları yanlış tutum ve davranışları onur kırıcı bir düzeye gelmiştir, bu konudaki rahatsızlık verici sorunumuzun çözüme kavuşması için ilgili birimlerin harekete geçmesini istiyoruz. (İLKHA)                    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.