banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Balıklıgöl Mehmet Tahir Güllüoğlu Guy Lucien Michel Landel Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ŞUTSO) Mehmet Yetim

Dünya Çevre Günü'nü Kutlandı

   

    Şanlıurfa Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Ahmet Yesevi Mahallesi'nde bulunan Hüsnü M. Özyeğin İlköğretim Okulu'nda düzenlenen şenlik kapsamında anaokulu ve 1.sınıf öğrencileri çevre bilinciyle ilgili birbirinden güzel bir o kadar da anlamlı skeçlerini sahneledi.

    Halk oyunları gösterisiyle başlayan şenlikte sahne alan palyaçolar minik öğrencilere ve velilerine çevre bilincini aşılarken yapılan protokol konuşmalarında daha sağlıklı bir çevrenin önemine dikkat çekildi.

   Sağlıklı bir çevrede yaşamadığımız sürece sağlıklı nesilleri yetiştiremeyeceğimize dikkat çeken Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğr. Grv. Yrd. Doç. Dr. Şahin Toprak bu yüzden çocuklara erken yaştan itibaren çevre bilincini aşılamamız gerektiğini söyledi.

   Şanlıurfa Belediyesi olarak çevre temizliğine büyük önem verdiklerini vurgulayan Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Palalıoğlu,, "Günlük olarak çöp toplama ve süpürme işlemi yaparak çevreye verdiğimiz önemi göstermiş oluyoruz. Dünya Çevre Günü dolayısıyla düzenlemiş olduğumuz etkinliklerde çevre bilincinin önemine dikkat çekiyoruz. Amacımız insanların daha temiz daha sağlıklı bir çevrede yaşamasıdır. Şanlıurfa Belediyesi olarak yakın bir tarihte çöplerin ayrıştırılarak toplanması konusunda gerekli altyapı çalışmalarını tamamlayacağız. Bugün burada öğrencilerle birlikte velilerinde programa katılmış olması bizleri oldukça sevindirmiştir" dedi.

   Daha sonra konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ise tüm öğrencilerin ve velilerin Dünya Çevre Gününü bir kez daha kutladığını belirterek, kurumlar arası işbirliğine dikkat çekti.

   Şanlıurfa Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen etkinliğin amacına ulaştığına değinen Şahin, " Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese başta teşekkür etmek istiyorum. Bilimin ışığında yetişen gençlerin başta çevre olmak üzere birçok konuda bilinçli hareket etmesini sağlamak aslında çok kolay. Çevresini koruyan, çevresine zarar vermeyen çocuklarımızın yetişmesi başta velilerin daha sonra ise öğretmenlerin asli görevidir. Anne ve babalar olarak çocuklarımıza yaşadığımız çevrenin önemini anlatmamız lazım" diye konuştu.

  Konuşmaların ardından Hüsnü M. Özyeğin Anaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu gösterilere geçildi. Gösterileri ilgiyle izleyen veliler çocuklarını alkışladılar. Daha sonra Hüsnü M. Özyeğin İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı sergi ve bilim şenliğinin açılışı yapıldı.

     Etkinliğe, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın'ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, Şanlıurfa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Palalıoğlu, belediye birim amirleri ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

   TEMİZLİK PERSONELLERİNE SEMİNER DÜZENLENDİ

   Şanlıurfa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında personellere yönelik bir seminer gerçekleştirdi.

    Ziraat Odası Şanlıurfa Şubesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seminerde Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğr. Grv. Yrd. Doç. Dr. Şahin Toprak ve Harran Üniversitesi Öğr. Grv. Feray Kabalcıoğlu tarafından personellere çevreyle alakalı önemli bilgiler aktarıldı.

    Seminere Şanlıurfa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Palalıoğlu, Müdür Yardımcısı Ekrem Temizbaş ve diğer çalışanlar katıldı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.