banner2
Öne Çıkanlar Sivas 4 Eylülspor Ayak Sağlığı HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan Bornavaspor Nicolò Zaniolo

Cumhuriyetin 90. Yılı Şanlıurfa’da böyle kutlandı

Törenler ilk olarak Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in Valilik Şeref Salonunda tebrikleri kabulüyle başladı. Kabulün ardından Valilik binasının da bulunduğu Cumhuriyet Caddesindeki kutlamalara geçildi. İlk olarak Vali Güvenç; beraberinde Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile birlikte törene katılanların ve halkın bayramını kutlayıp yerlerini almalarıyla birlikte başladı.

Kutlamanın ardından yapılan konuşmalar esnasında kürsüye gelerek günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yapan Vali Güvenç, ilk olarak Suriye’den gelen bir mermi sonucu hayatını yitiren vatandaşa rahmet dileyerek ailesine de başsağlığı dileklerinde bulundu.

Cumhuriyet Bayramının belli bir zümrenin bayramı olmadığını dile getirerek konuşmasını sürdüren Vali Güvenç: “Cumhuriyet Bayramı, bütün unsurlarıyla işgalcilere karşı onuruyla, namus ve şerefiyle mücadele eden, şanlı bayrağımızı göndere çeken halkımızın, bütün Anadolu halkının, milletimizin bayramıdır” dedi.


Milli Mücadele’nin başlangıcında Şanlıurfa’nın ve Şanlıurfalıların büyük bir rolü olduğunu sözlerine ekleyen Vali Güvenç: “Cumhuriyet Bayramı’nın Şanlıurfa’da daha da bir anlam içinde kutlandığının farkındayız. Bağımsızlığı kişiliğinin bir parçası olarak gören Urfalılar, işgalcileri bu topraklarda barındırmamıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi de Urfalıların Kurtuluş Savaşı’nda göstermiş olduğu bu üstün gayret ve cesaretten dolayı Urfa’ya şanlı unvanını vermiştir. Şanlıurfa, köklü ve geleceği olan bir şehirdir. Bu şehir, bir medeniyet anlayışını varlığında sembolleştirmektedir. Burada evrensel ile yerelin mesut buluşma kavşakları vardır. Şanlıurfa; tarihi derinliği, felsefi ve güçlü bir düşünsel arka planı ifade etmektedir. Şanlıurfa, tarihi süreç içerisinde önemli değerler üretmiş ve ürettiği bu değerleri de bütün dünyayla paylaşmıştır. Cumhuriyet Türkiye’sinde, Şanlıurfa’yı tekrar bölgenin merkezi haline getirmek en büyük görevimizdir. Bunu yapabilmenin en önemli yolu da eğitimden geçmektedir” diyerek sürdürdüğü konuşmasında Şanlıurfa’da yapılan eğitim yatırımları kapsamında 470 milyon TL ile toplam 3200 derslikli 200 okul yatırımını bir yılda gerçekleştirdiklerinden bahsetti.

“Şanlıurfa kalkınınca Türkiye kalkınacaktır, ülkemiz kalkınınca önce bölgemiz sonra da bütün insanlık huzur bulacaktır” diyerek konuşmasına devam eden Vali Güvenç, “Kendini tanıyan, gücünün ve değerlerinin farkında olan bir Şanlıurfa bölgesinde önemli bir cazibe merkezi olmaya başlamıştır. Aynı tarihi ve kültürel mirası paylaştığımız, aynı hislere, duygulara, zevklere sahip olduğumuz komşu ülke şehirleri ile ilişkilerimizi ve işbirliğimizi yeniden canlandırmak en önemli hedeflerimiz arasındadır” sözleriyle konuşmasına devam etti.

Atatürk’ün “Egemenlik; kayıtsız, şartsız milletindir” sözünü hatırlatarak devletin temelini millet iradesinin oluşturduğunu dile getiren Vali Güvenç: “Üstün irade ve her türlü yönetim yetkisinin kaynağı millet iradesidir. Bütün bunların teminatı da: Cumhuriyettir. Cumhuriyetle birlikte devletimiz kendi içinde barışı, huzuru ve kardeşliği sağlarken, aynı zamanda bölgemiz ve insanlığın barış ve kardeşliği için de bir güvence olmaya devam etmektedir” dedi.

Konuşmaların ardından törenler halk oyunları gösterileri ve öğrencilerin okudukları şiirlerle devam etti. Geçit töreniyle devam eden tören renkli görüntüler eşliğinde sona erdi.

 

Kutlamalara Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İhsan Başbozkurt, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.