banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Sanlıurfa Sanlıurfa Haber ak parti

Bağış; Urfanın enerjisi ile müzakerelere devam

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Şanlıurfa Valiliğini ziyaret ederek Vali Nuri Okutan ile bir süre görüştü.

 

Valilik girişinde polis merasim mangasını selamlayıp, valilik şeref defterini imzalayan Devlet Bakanı Egemen Bağış’a Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan valilik projeleri hakkında bilgi verdi.

 

Daha sonra Vali Nuri Okutan’ın makamına geçen Bağış’a, Vali Nuri Okutan Şanlıurfa hakkında bilgi verdi.

 

Devlet Bakanı Egemen Bağış’ın Şanlıurfa’ya ziyareti ile ilgili olarak Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Bakan Bağış’ın Şanlıurfa’yı ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise, Şanlıurfa’ya Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın selamlarını getirdiğini belirterek, “Gerçekten Şanlıurfa hepimizin gözbebeği. Hz. İbrahim’in bize emaneti olan bu şehri dünyaya daha iyi tanıtmak için hep beraber el ele verdik. Burada çok deneyimli bir valimiz var. Ben kendisini çok eski tanırım. Övünmek gibi olmasın ben Siirtliyim eski Siirt valisiydi daha sonra Sakarya’da Trabzon’da çok önemli hizmetleri oldu. O birikimlerle Şanlıurfa’nın dünyaya açılmasında çok önemli katkıları olacaktır. Vali Nuri Okutan’ın önderliğinde, vekillerimiz belediye başkanlarımız, siyasi partilerimiz hep beraber el ele verip, Şanlıurfa’nın o hak ettiği tarihindeki Şanlı sıfatını kazanmasına yol açan hem kahramanlığını, hem de daha da tarihi derinliğe inip dünya medeniyetine başlangıçta doğuş noktası olduğunu hep birlikte tanıtırsak, hem bizim AB sürecimiz için çok faydalı olacaktır hem de Türkiye’nin imajı için çok önemli olacaktır. Ben de burada bulunmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum.  

 

Biraz sonra bütün kamu kurumlarımızın da katılacağı Avrupa Birliği uyum ve yönlendirme toplantısı gerçekleştireceğiz. Sonra il başkanlığımızı ziyaret edeceğiz. Akşamı da Urfa da geçireceğiz Urfa’nın temiz havasını, insanlarının o coşkusunu yaşayarak bu geceyi burada geçireceğiz. Yarın da inşallah Urfa’dan aldığımız enerjiyle görevimizin başına dönüp müzakerelere daha da büyük bir heyecanla daha büyük bir azim ve kararlılıkla sizlerin Avrupa Birliği yolculuğunu kısaltmak için hep beraber çaba göstereceğiz. Gösterdikleri konukseverlik için başta Sayın Valimize, milletvekillerimize, belediye başkanımıza, il başkanımıza, emniyet müdürümüze bütün Urfa halkına çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

Konuşmaların ardından Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Devlet Bakanı Egemen Bağış’a Şanlıurfa’yı ziyaretlerinin anısına hediye verdi.

 

Bakan Bağış’ın valiliği ziyareti sırasında, Bakan Bağış’a AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol, Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez eşlik etti.

 

 www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.