banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Balıklıgöl Yukarı Koçlu Mehmet Tahir Güllüoğlu Guy Lucien Michel Landel

Yurtdışı Yatırımcıların Yeni Adresi: Şanlıurfa


Şanlıurfa’ya Hayvancılık ve Besicilik alanında yatırım yapmayı planlayan Suudi Arabistan ve Kuveytli iş adamları Hamed Al-Quraishi, Mukhtar Nassar, Muhsen  Mohammed Bosherhi, Fuad İsmael Dashti  ve Suudi Arabistan Türk Konseyi  Başkanı Emir Çelebi, Vali Vekili Soner Zeybekle büyük baş ve küçük baş hayvancılık konusunda Şanlıurfa’nın potansiyelini değerlendirdiler.

Vali Vekili Zeybek Şanlıurfa’nın Tarım, Besicilik ve Hayvancılık alanında dünya üzerinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, Şanlıurfa’ya yatırımların cazibe merkezi haline geldiğini söyledi. Yurtiçi ve yurtdışından yatırım taleplerinin artmasının Şanlıurfa için sevindirici olduğunu ifade eden Zeybek, gerek tarihi ve kültürel dokusu, verimli arazileri ve su kaynaklarıyla Şanlıurfa’nın hak ettiği değeri görmeye başladığını ifade etti.

Türkiye’de, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkla ilgili yatırım yapmak isteyen yurt içi ve yurt dışından işadamlarına devletin sağlamış olduğu hibe ve imkânları anlatan Soner Zeybek, kendileriyle aynı dili ve kültürü paylaşan insanların bulunduğu Şanlıurfa’da yatırım yapmalarının kendileri açısından daha faydalı olacağını söyledi.

Vali Vekili Zeybek, Şanlıurfa’ya Suudi ve Kuveyt heyetine İlgilerinden dolayı teşekkür ederek, heyetle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Karacadağ Kalkınma Ajansı rehberliğinde Şanlıurfa’da görüşmelerine devam eden heyetin, Türkiye, Romanya veya Bulgaristan’da 5 bin büyükbaş ve 50 bin küçükbaş hayvancılık yatırımı yapmayı planladığı öğrenildi. Yapacakları yatırım ile ilgili Türkiye, Romanya ve Bulgaristan’da incelemelerde bulunacak olan heyet kararını verdikten sonra bu ülkelerden birinde yatırımını gerçekleştirecek.

Öte yandan heyet valilik ziyaretinin ardından Şanlıurfanın tarihi ve turistik yerlerini ve potansiyellerini gezdi.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.