Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_s5uuiefn8qvr2eo8c69d6j5jp2, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Yılın İlk Pamuğu Kilosu 3 TL'den Satıldı haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Yılın İlk Pamuğu Kilosu 3 TL'den Satıldı


 
Türkiye’nin Kütlü pamuk üretiminin büyük bir bölümünün karşılandığı Ş.Urfa’da yılın ilk pamuğunun kilosu 3 TL den satıldı. Bayram öncesinde topladığı ürünü bugün Ticaret Borsasına getiren  Pamuk üreticisi Halil Ata ürününü yapılan açık artıma sonunda kilosunu 3 TL den sattı.
Şanlıurfa Ticaret Borsasında bu yılın ilk ürünü pamuk açık artırmada kilosu 3 TL den satılan kütlü Pamuk  fiyatıyla bu yıl çiftçinin yüzünü güldürmesi bekleniyor.
Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya  açık artırma sonrası yaptığı açıklamada  yeni sezonun hem üreticilere hem de sanayiciler için hayırlı olmasını temenni ederek bölgede yetiştirilen kaliteli ürününü toplanırken temiz toplanılmaması yüzünden değer kaybettiğini vurgulayarak çiftçilerden ürünlerini temiz toplamalarını istedi.
Türkiye’nin yaklaşık % 40 oranında kütlü  Pamuk üretimini karşılayan Ş.Urfa da üreticilerin ürünü temiz toplamamalarından ürün değeri kayboluyor bu konuda çiftçilere seslene Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya:  “bizim pamuğumuzun kalitesi ege pamuğundan geri kalan yanı yok sadece toplanırken temiz toplamamamsından dolayı değer kaybediyor bu durumda doğal olarak rekabeti düşürdüğü gibi üretici içinde fiyat kaybına neden oluyor çiftçilerimiz uzun emekler verip  yetiştirdikleri ürünlerini toplarken heba etmemeleri gerekir bu anlamda çiftçilerimizi duyarlı olmaya çağırıyorum” dedi.
Sezonun ilk kütlü pamuk üreticisini Ticaret borsası adına altınla ödüllendiren Kaya çiftçiye gösterdiği gayret verdiği emekler için teşekkür etti.
Şanlıurfa’nın merkeze bağlı Mehmetçik köyü aslanlı mezrasında yetiştirdiği ürünü kilosunu 3 TL den satma sevincini yaşayan çiftçi Halil Ata bir sonraki yılın ürününü yine kendisinin yetiştirmeye çalışacağını aktararak  kendisi gibi çiftçi olan meslektaşlarına seslendi Ata ürünlerin temiz toplanmasını istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.