banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Yeni otogar hizmete girdi

Kentin gelişmesine katkıda bulunup yeni modern otogarı inşa ederek hizmete sokan Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya halk teşekkür etti. Fakat eski otogarda bulunan 11 kooperatif ise, yeni otogarda kira fiyatlarının ve minibüs giriş-çıkışlarının pahalı olmasından dolayı, yetkililere tepki göstererek, taşınmayacaklarını dile getirmeleri ise üzüntüyle karşılandı.YENİ TERMİNAL HİZMETE AÇILDI

Şanlıurfa, yeni yapılan modern terminaline kavuştu. Dün itibariyle artık şehirlerarası otobüsler ve ilçe minibüsleri yeni yapılan terminalde halka hizmet vermeye başladı.

Vatandaşlar, dün yolculuklarını yeni otogardan gerçekleştirdiler. Herhangi bir trafik sıkışıklığının yaşanmadığı yeni otobüs terminalinde vatandaşlar, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve ekibine teşekkür ettiler. Eski otogarın Urfa'ya yakışmadığını kaydeden vatandaşlar "Artık gece kondular arasında kalmış bir eski otogardan kurtulduklarını ifade ederek, bundan sonra kentimize gelen yabancıların şehrin görüntüsü açısından çok güzel bir ortama kavuştuğunu söylediler. "Yeni terminalin kentin imajı açısından da güzel bir yer olduğunu ifade eden vatandaşlar, Şanlıurfa Belediyesi'nin yeni hizmete açılan terminale ulaşım için değişik semtlerden dolmuş hattının açılması temennisinde bulundular. 

KOOPERATİFLER TAŞINMIYOR

Birçok otobüs firmaları yeni otogara taşınırken, eski otogarda bulunan toplam 11 Kooperatif ise, yeni otogarda kiraların yüksek olmasından dolayı taşınmayacaklarını ifade ettiler. Şoförler, yeni otogardaki kira fiyatlarının yüksek olmasından yakınarak, eski otogardan çıkmayacaklarını dile getirerek, ancak kira fiyatlarının ve minibüs giriş çıkışlarının uygun fiyata indirildiği takdirde taşınacaklarını söyledi.

ESKİ OTOGARDAKİ DÜKKÂNLAR YIKILMAYA BAŞLANDI

Yeni otogarın hizmete girmesinin ardından eski otogarda bulunan iş yerleri yıkılmaya başlandı.  Otobüs terminalinin, tamamen boşaltılmasının ardından hurdacıların akınına uğradı. İşyerlerinin çerçevelerini söken hurdacılar objektiflerimize böyle yakalandılar. İlçe minibüslerinin de bulunduğu eski otogarda Belediye ekipleri, gecikmeden eski otogarın bir an önce boşaltılması için çalışma başlattı. Ancak 11 kooperatifin bulunduğu eski otogarda, minibüs şoförleri yeni otogara taşınmayacaklarını gerekçe olarak ise, kira fiyatlarının yüksek olduğunu dile getirdiler.

"YENİ OTOGARA TAŞINMAYACAĞIZ"

Gazetemize açıklamada bulunan minibüs şoförleri, "Biz burada toplam 11 kooperatif bulunuyoruz. Yeni otogara taşınmayacağız. Biz burada yıllık kira bedeli 2 bin TL ödüyoruz. Ancak yeni yapılan otogarda ise Belediye bizden yıllık kira bedeli 6 bin 500 TL istiyorlar. Ayrıca minibüslerin giriş çıkışları eski otogarda 2,5 TL iken, yeni otogarda 5 TL istiyorlar. Bizde buradan çıkmak istemiyoruz. Çıkmamız için Belediye ekipleri elektrik ve suyumuzu kesti. Çıkmadığımız takdirde ise yolları yıkacaklarını ve eski otogarı ihaleye koyup satacaklarını söylediler. Biz kimse ile karşı karşıya gelmek istemiyoruz. Bizim amacımız kiraların uygun olmasını istiyoruz. Biz o kadar para kazanamıyoruz. Yolcu yok eskisi gibi para kazanamıyoruz. Çoluk çocuğumuzun karnını zor doyuruyoruz. Belediye ile kira konusunda anlaşamayana kadar biz yerlerimizden çıkmayacağız" dediler.

Cengiz CENGİZ / Sembol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.