banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

“Yaşama Dokunan İnsanlar” ödüllendirildi

Merkezi Kuzey Irak’ın Erbil kentinde bulunan Ortadoğu Ticaret Borsası Başkanlığı’nın “Yaşama Dokunan İnsan” ödülleri sahiplerini buldu. Vali, kaymakam, belediye başkanı, politikacı,  gazeteci, sanatçı, STK temsilcileri, yerli ve çeşitli ülkelerden gelen işadamları gibi mesleklerinde yaşama katkı sunmuş isimlere plaketleri Pendik’deki Green Park Otel’de düzenlenen törenle verildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Ortadoğu Ticaret Borsası Başkanı Murat Çuhadar, ödüle layık görülenlerin en önemli özelliklerinin “iyi insan” olduğunu söyledi. Ödül kriterinde sadece başarılı olmanın yetmediğini belirten Çuhadar, “Burada ego yok, protokol yok, samimi ve içten bir ortam var” dedi. Çuhadar, 13 ülkede gösterdikleri faaliyetin Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlamak için gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.

Daha sonra kürsüye gelen Ortodoğu Ticaret Borsası Yüksek İstişare Konsey Başkanı İbrahim Biter ise, Bugün burada sizleri ağırlamak bizlerde kutsallığı olan bir duygu doğurdu. Bunun bir çok nedeni var, birincisi; yaşam kaliteniz ve yaşama katkılarınızdır. Bir diğeri; dost yüreğinizdir ve en önemlisi yaşama dokunuşlarınızdır” dedi.

Ortadoğu Ticaret Borsası olarak ana dallarının ticaret olduğunu, ancak ticareti duygu olmadan, inanç olmadan, takdir ve teşekkür etmeden de yapmadıklarını vurgulayan İbrahim Biter, şöyle devam etti: “Bu nedenle dallarımız farklı olsa da hepimizin ortaklığı kalkınmaya yönelik ataklarımızdır. Bundan sonraki süreçlerde daha sık bir araya geleceğiz, daha çok bütünleşeceğiz ve daha gür bir sesle ‘barış’ diyeceğiz.”

Ödül alanlarla ilgili slayt gösterisinden sonra ödül törenine geçildi.

ABİDİN ÜNSAL’DAN ŞANLIURFALILARA SELAM VAR

 

Bu arada, davetliler arasında yer alan yazarımız Müslüm Aktürk, Karabük Valisi İzzettin Küçük’ün ödülünü almak üzere Green Park Otel’e gelen Şanlıurfa eski Vali Yardımcısı Abidin Ünsal’la karşılaştı.

Halen Karabük Vali Yardımcısı olarak görev yapan Abidin Ünsal, Müslüm Aktürk’le yıllar sonra buluştuğu için mutlu olduğunu söyledi. Alparslan Karacan ve Ziyaeddin Akbulut’un valilikleri döneminde Şanlıurfa’da görev yaptığını hatırlatan Abidin Ünsal, aradan uzun yıllar geçmesine rağmen hala görüştüğü Şanlıurfalıların olduğunu söyledi. Şanlıurfa’nın kendisinde ve ailesinde ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Ünsan, Müslüm Aktürk aracılığıyla Şanlıurfalılara selamlarını gönderdi.

Abidin Ünsal, Müslüm Aktürk ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Yardımcısı Mehmet Ateş tören öncesi bir süre sohbet ettiler.

Anahtar Kelimeler:
Yaşama Dokunan İnsanlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.