Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_dejaq8476lq15jpa6iqnvc0h27, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Vitrine indirim yazan yeni sezon satamayacak haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Vitrine indirim yazan yeni sezon satamayacak

Yeni uygulamayla vitrininde indirim yazan mağazalarda, içeride ‘yeni sezon' denilerek indirimsiz ürün satılamayacak.

Star gazetesi

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da yapılacak değişiklikle tüketiciyi yanıltan sürekli indirim uygulamasına son veriliyor.

Star'ın haberine göre, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, AB mevzuatı gereği ve tüketicilerin korunması için yasa değişikliği hazırlandığını belirterek ‘sürekli indirim' uygulamasının tarih olacağını açıkladı. Bakan Ergün'ün verdiği bilgiye göre tüketicileri ilgilendiren en çarpıcı düzenleme vitrinlerdeki ‘indirim' duyurularında olacak.

BAŞBAKANLIK'A GÖNDERİLDİ

Yeni uygulamayla vitrininde indirim yazan mağazalarda, içeride ‘yeni sezon' denilerek indirimsiz ürün satılamayacak. Fiyat etiketi ürünlerin üzerinde mutlaka bulunacak. Kışın 15 Ocak-1 Mart, yazın ise 15 Temmuz-1 Eylül tarihleri dışında indirimli satışlar yapılabilecek. Bakan Ergün, yeni düzenlemelerle ilgili taslağın Başbakanlık'a gönderildiğini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.