banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Vergi rekortmenleri açıklandı

Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odası toplantı salonunda düzenlenen törene Şanlıurfa Vali Vekili Yıldıray Malgaç, Vergi Dairesi Başkanı Cuma Sağlam, Defterdar Durmuş Kuşak, Daire müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Gelir İdaresinin Tanıtımına yönelik sinevizyon gösterimi yapıldı.
Törende bir konuşma yapan Vali Vekili Yıldıray Malgaç,  "Vergi bilinci, vergi ödeme alışkanlığı eksik olan yanlarımızdan bir tanesidir. Vergi ödeme yükümlülüğünü yerine getirmeme diğer mükelleflere kötü örnek oluşturmakta, mükellefler arasında bu bilincin oluşmasına engel oluşturmaktadır" dedi.
Kayıt dışı ekonominin yüksek olması, toplum adına doğru adımların atılmasını, doğru planlamanın yapılmasını engellemekte olduğunu belirten Malgaç, konuşmasına şöyle devam etti. "Haliyle toplum bundan zarar görmektedir. Diğer yandan haksız rekabet gibi kötü bir sonuç doğuran vergi ödememe, kul hakkı yükümlülüğünün de ilmeğini boynuna asmaktır. Bu durum toplumun temellerini zedelemekte, belki de ahlaken çöküntünün temellerini oluşturmaktadır" dedi.
Hükümetimizin vergi yasasının düzenlenmesi adına çıkarttığı yasalar ve bunların uygulanmasıyla yükümlü gelir idaresi başkanlığımızın ilimizdeki personelleriyle beraber toplumumuzun bu yarasının derinleşmemesi için caydırıcı uygulamaları, gerekli cezaları yapmak devlet olarak borcumuz ve görev olduğunu" söyleyen Malgaç  "Toplum olarak kalkınmamıza destek olmak, gelecek nesillerimize daha güzel ve aydınlık bir gelecek bırakmak için bize destek olan, sorumluluklarını süresinde yerine getiren ve hiçbir cezai işleme tabi olmayan tüm mükelleflerimize de özellikle teşekkür ediyorum. Ayrıca bugün burada 2009 yılı içerisinde en yüksek vergiyi ödedikleri için ödüllendireceğimiz mükelleflerimize de teşekkür ediyoruz" dedi.Vergi Dairesi Başkanı Cuma Sağlam ise "Çağdaş anlamda devletin üç ana fonksiyonundan birincisi Ülke halkının can ve mal güvenliğinin sağlamak, ikincisi Ülke'de adaleti tesis etmek, üçüncüsü de bu iki ana hizmetin yanı sıra diğer tüm hizmetlerinde yürütülebilmesi için gerekli olan kamu finansmanın ihtiyacını sağlamak yani Vergi toplamaktır"dedi.


Törende 2008 yılında kurumlar vergisinde ilk üç sırayı Verbundplan Birecik Baraj İşletmeleri LTD.ŞTİ. , Urfa-Tıp Sağlık Hizmetleri Ticaret LTD. ŞTİ.  , ŞAN-MED Özel Sağlık Hizmetleri Ticaret LTD. ŞTİ. Alırken 2008 yılı Gelir Mükellefleri ise Mehmet Satış ve Hasan Kırmiç oldu.


Törende 2008 yılında kurumlar vergisinde ilk üç sıraya giren kurumların temsilcilerine plaketlerini Vali Vekili Yıldıray Malgaç verdi.
Törende ayrıca 2008 yılı Basit Usul gelir vergisi mükellefleri 30 yılını dolduran mükelleflere ve Vergi Dairesi Başkanlığından 2009 yılında emekli olanlara plaket verildi. Tören kokteyle sona erdi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.