banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban Furkan Demirtaş

Vatandaşa vergi müjdesi

Bakan Şimşek’in de “Türkiye’de iletişim vergileri yüksek” diyerek şikayet ettiği konuyla ilgili Binali Yıldırım müjdeyi verdi.

Yıldırım, “Önümüzdeki aylarda taraflar bir araya gelerek bu işi sonuca bağlayacağız” dedi...
 
İletişim vergilerinin düşürülmesi için düğmeye basılıyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ‘Türkiye’de iletişim vergisi çok yüksek’ diyerek şikayet ettiği konuya Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’dan müjdeli haber geldi. GSM, sabit telefon ve internet harcamalarından alınan Özel İletişim Vergisi’nin (ÖİV) düşürülmesi için sık sık Maliye Bakanı Şimşek’le bir araya gelen Bakan Yıldırım, bu konuda uzun süredir çalışma yaptıklarını, bu çalışmalarına hız vereceklerini söyledi. Bakan Yıldırım, “Tahmin ediyorum ki önümüzdeki aylarda Maliye Bakanlığı, sektör temsilcileri ile bir araya gelecek ve bir neticeye varacağız” dedi. 
 
Yüzde 43’ü buluyor 
 
Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tanju Erkoç, dünyanın en yüksek iletişim vergisinin Türkiye’de ödendiğini söyledi. AB ülkelerinde iletişim vergisi oranının ortalama yüzde 19 olduğunu kaydeden Erkoç, Türkiye’de ise KDV ile birlikte GSM’de yüzde 43, sabit telefonda yüzde 33, internet kullanımında ise yüzde 23 oranında vergi yükü bulunduğunun altını çizdi. Öncelikle GSM ve sabit telefonlardaki vergi oranlarının dengelenmesi gerektiğini savunan Erkoç, “Bunun ardından da en az yüzde 19 seviyesine indirilmeli” diye konuştu. 
 
Yıldırım bu işi çözer 
 
Vergi oranlarının indirilmesinden devletin bir kaybının olmayacağını ifade eden Erkoç, “Maliye Bakanlığı’nı ikna ederse Yıldırım bu işi çözer. Artık bu konuda top Maliye Bakanlığı’nda” dedi. Tüm Telekomünikasyon İşadamları Derneği (TÜTED) Başkanı Adil Zafer Müftüoğlu da Bakan Yıldırım’ın açıklamalarının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Müftüoğlu, “Biz Sayın Bakanımız’dan bu konuda ricada bulunmuştuk. Böyle bir kararı alırlarsa sektör olarak çok seviniriz” dedi. Bu arada, iletişim şirket temsilcileri, hükümetin iletişim vergi oranlarını düşürmesi halinde bunu anında tüketiciye yansıtacaklarını ifade ettiler.
 
PTT’ye 140 milyon liralık tesis
 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Avrupa Yakası Posta İşleme Merkezi’nin açılışı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca Türkiye’deki belediyelere hibe edilen çöp toplama araçlarının anahtar teslim törenine katıldı. PTT’nin son yıllarda yenilendiğini kaydeden Yıldırım, “Bu bina PTT’nin yüz akı bir eser. 140 milyon harcama yapılmış. 2003-2011 arasında 544 milyon lira PTT’ye yatırım yapıldı. PTT zarar etme noktasına gelmişti. Şu an geliri giderini fazlasıyla karşılıyor, her sene de hazineye en az 300 trilyon kaynak aktarıyor” dedi.Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da Türkiye genelinde 49 belediyeye çöp toplama aracı teslim edeceklerini söyledi.
 
BUGÜN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.