banner2
Öne Çıkanlar Gaziantep Sanlıurfa Urfa Sanlıurfa Haber ak parti

Vali Okutan İzmirli iş adamlarını Urfaya davet etti

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan başkanlığındaki heyet,  Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın teknik, Avrupa Birliği'nin mali desteği ile  Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen "Şanlıurfa Sanayisininin Yeniden Yapılandırılması Projesi" kapsamında ildeki yatırım olanaklarını İzmirli sanayicilere anlattı. Heyet, İzmir Ticaret Odası'nı da (İZTO) ziyaret etti
 

Avrupa Birliği – Türkiye Katılım Öncesi Mali İşbirliği Programı çerçevesinde finanse edilen "Şanlıurfa Sanayisinin Yeniden Yapılandırılması Projesi" kapsamında kurulmakta olan 2. Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) yatırımcı çekmek isteyen Şanlıurfa kamu ve özel sektör temsilcileri İzmirli işadamlarıyla buluştu. Vali Nuri Okutan başkanlığındaki heyette Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin ve Harran Üniversitesi Rektörü Halil Mutlu ile şehrin diğer kamu ve özel sektör temsilcileri yer aldı.

Program dahilinde İzmir Ticaret Odası da ziyaret edildi. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş tarafından ağırlanan Vali Okutan ve beraberindeki heyet onuruna öncesinde öğle yemeği verildi.  Ardından özel makamında  sohbet eden heyet ardından Meclis toplantısına katıldı. 

İZTO Meclisi'nde üyelere seslenen Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan konuşmasında, İzmir'in Türkiye'nin Batı'ya bakan yüzü olduğunu belirterek, artık şehirlerin birbirleriyle rekabet etmeye başladığını dile getirdi. Vali Okutan, "İzmir'de yatırım yapacaklara 'Buraya değil, gelin bize yatırım yapın' diyecek değilim. İzmir'de yatırımlarınız sürebilir. Ama dünyaya açılacaksanız, Orta Doğu'ya açılacaksanız yatırımlarınıza Şanlıurfa'da devam edin, işbirliklerine imza atabiliriz. İstanbul'dan, Ankara'dan, İzmir'den, Bursa'dan, uluslararası arenadan bölgeye yatırım çekerek kaynaşmak, üretim gücümüzü artırmak istiyoruz. Sizleri işbirliğine davet ediyorum" diye konuştu.

Sözlerini sürdüren Okutan, "Bizim yatırım kadar üzerinde durduğumuz bir diğer husus, var olan know-how açığımızın kapatılması. İlimize yapılan yatırımların niteliksel dağılımına baktığımızda; son 5 yılda yapılan yaklaşık 2.5 milyar TL'lik yatırımın çok az miktarı bilgisel alt yapı yatırımı özelliği taşıyor. Oysa bilgi çağında bizim bunun daha fazlasına ihtiyacımız var" dedi.

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, orta vadede ekonomik veriler açısından Türkiye ortalamasını yakalamak istediklerini kaydetti. Şanlıurfa'da Sheraton ve Hilton otellerinin inşaatının devam ettiğin, daha 10 otel yatırımı için girişimcinin sırada olduğunu kaydeden Okutan, bu durumun, Urfa'nın gerçek potansiyelini gören yatırımcıların varlığına işaret ettiğini söyledi.

Vali Okutan'ın ardından meclis üyelerine hitap eden Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba da, kentte 2005 - 2010 yılları arasında çok büyük değişim yaşandığını söyleyerek, "Şanlıurfa 5 yıl içerisinde daha da farklı bir konumda olacak. Başarımız Güneydoğu'nun başarısı olacak. Kentimizin huzuru Türkiye'nin huzuru olacak. Şanlıurfa veya Güneydoğu artık Türkiye'ye yük değil" dedi.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise heyeti ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.