banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

URFA'YI KIRMIZI ÇİZGİYE ALMIŞLAR


Şanlıurfa'nın birlik olmamasının bir bedelini daha ağır bir şekilde ödemekle karşı karşıya...

Şanlıurfa 2015 yılı içerisinde 1 Milyon yabancı turist rezarvasyonları bir bir iptal edilmeye başlanıyor. Nedeni ise dış ülkelerin Suriye olayları dolayısıyla yabancı turistler için gidilmesi tehlikeli iller arasında gösterildiği ortaya çıktı.

Gaziantep vekilleri yaptı. Urfa vekilleri ne yapıyorlar?

Gaziantep'te Şanlıurfa ile birlikte "kırmızı çizgiye" alındı ancak Gaziantep Milletvekilleri topyekün hareket edip dışişleri bakanlığında yaptıkları lobi faliyetleri ile Gazantep için kırmızı olan çizgiyi sarıya indirterek şehrin turizminin önünü açtı. Şanlıurfalılar; "milletvekillerimiz ne yapıyorlar" diye soruyorlar..

Akbaş, 'bize ne olmuş?

 Gaziantep Milletvekilleri yapmışsa bize ne olmuş diyen ŞUTİM Başkanı Faruk Akbaş, "Bu yıl urfa için bir milyon turist rezervesi yapılmış ancak urfa güvenlik açısından kırmızı çizgide olduğu için sigorta şirketleri sigorta yapmıyor ve başka yere yönlendirme yapılıyor. antep topyekün hareket edip dışişleri bakanlığında yaptıkları lobi faliyetlerinden dolayı sarı çizgiye çekildi verezervelerin iptalinden kurtuldu bize ne olmuş? Şanlıurfa'daki İşadamları, Turizmciler, Sivil Toplum kuruluşları ve siyasetçiler el birliği yaparak lobi faliyetlerini hızlandırmamız lazım. geç olursa ekonomimize bedeli ağır olur" diye konuştu.

Haber: Mehmet Guli Aslan/ www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.