banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Urfalı Engelliler Galoş Üretiyor

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba Belediye Başkan Yardımcısı Habib Arslan ile birlikte Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği(ŞUZERİD) tarafından yürütülen “Galoş Kursu Atölyesini” ziyaret ederek  burada engellilerin iş makinesinin başına geçti ve kısa süreliğine galoş üretimi yaptı.

    Engellerin galoş üretiminden duyduğu memnuniyeti belirten Başkan Fakıbaba, engellilerin her zaman yanında olduklarını ifade etti.

    Zihinsel engelli çocukların Galoş Üretim Kursu gördüğü Ulubatlı Mahallesindeki atölyeyi ziyareti sırasında Fakıbaba’yı Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği Başkanı Bedih Satoğlu, Engelliler Birim Sorumlusu Hülya Kafaf ve çok sayıda engelli karşıladı.

      Engellilerle ilgili yaptığı çalışmalar hakkında Başkan Fakıbaba’ya teşekkür eden Satoğlu, atölyelerinde yürüttükleri galoş üretim kursundan 17 engelli gencin faydalandığını aktardı.

HEM KURS GÖRÜYORLAR HEM MAAŞ ALIYORLAR

     Şanlıurfa İş -Kur Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttükleri kursun 3 ay devam edeceğini hatırlatan Satoğlu, kurs süresinde engelli gençlerin hem galoş üretimini öğrendiğini hem de İş-Kur’dan maaş aldığını söyledi. Satoğlu, engelli kursiyerlerin bir günde bin 500 galoş ürettiğini dile getirdi.

   Satoğlu, hastanelere ve köylerdeki anaokullarına satılan galoşlardan elde edilen gelirle, dernek yararına ve öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere kullanıldığını vurguladı.

     Kurs hakkında bilgi veren Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği Başkanı Bedih Satoğlu, “İş-Kur destekli proje kapsamında dersler saat 10.00'da başlıyor ve 14.30'a kadar sürüyor. Merkezde eğitmenler ve sosyal hizmetler uzmanı eşliğinde galoş üretimini öğrenen çocuklar, üç ayın sonunda İş-Kur müfettişlerinin sınavına tabi tutularak sertifika alıyorlar. Meslek edindirme kursunu başarıyla bitirip sertifika alan çocuklar, iş yerlerinin engelli kadrosunda istihdam edilmek üzere İş-Kur'da sıraya giriyor.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.