banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Akhisar Belediyespor Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban

Urfakart kaçak reklam alıyor
Karaköprü kop. Başkanı Abuzer Şeker Çankaya Kop. Başkanı Mehmet Polat Eyyübiye Kop. Başkanı Mehmet Emin Ak’ın ortaklaşa yaptıkları basın açıklamasında Belediye Başkanı Fakıbaba’yı suçlarken, hukuksuzluğun önüne geçmek için “Urfa emeniyet müdürlüğünü ivedilikle denetim yapmaya davet ediyoruz. Bunun dışında İçişleri bakanlığı mahalli idareler genel müdürlüğüne ve Sayıştaya suç duyurusunda bulunduk” dediler.



İşte o açıklama; “Belsan a.ş , 2011 yılı temmuz ayından itibaren başladığı toplu taşımada bir yandan da kiraladıkları araçlarına reklamda almaktaydı. Bu durum üzerine bağımsız halk otobüsçüleri olarak bizlerde reklam almak istedik ( http://www.balikligol.com/haber/halk-otobusculerinden-yeni-hamle-12592.html ) ( http://www.sanliurfaolay.com/haber/22406-toplu-tasima-kaosunda-son-perde.html ).Tabi bu işler öyle kolay değil belediyeye yaptığımız başvuru sonrası ticari araçlarda reklam bulundurulması hakkındaki yönetmenliği işleme koydular.(  http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/21600.html ).



Yönetmenlik  1998  yılında çıkmasına rağmen meydanı boş bulan Şanlıurfa belediyesi 2011 yılı temmuz ayından, 2012 yılı nisan ayına kadarki 10 aylık sürede yönetmenliği uygulamayarak  Belsan a.ş’nin  tek kuruş bile ilan reklam  ödemeden reklam almasının önünü açmıştır. Yönetmenlik herzaman olduğu gibi yine binbir problem, engellemelerle çıktı. Belediye sırf halk otobüsçüleri reklam almasın diye alınacak bir belgeden 150.000 TL (150 milyar) almak istedi ancak AK partili komisyon üyelerinin adil tutumu nedeniyle bu belge sadece 25 tl’ye indirildi.(ek-1 meclis reklam kararı)



Reklam meclis kararı nisan ayında çıktıktan sonra reklam başvurusu yaptık ve araç başı 1.000 tl yıllık reklam parası ve ilan reklam parasını yatırdık.Burda gördüğümüz meğer reklam izin belgesi ilk defa bizim için uygulanıyor.Belsan a.ş’nin yaklaşık 80 aracında reklam olmasına ve aylardır da reklam almasına rağmen maalesef tek bir kuruş bile ilan reklam ücreti ödemediği ortaya çıktı.

Bir yıldır toplu taşımada olan belsan a.ş bu süre içinde yaptığımız hesaplamalara göre 200.000 tl(eski parayla 200 milyar) ilan reklam parasını belediyeden kaçırmıştır ve belediye yöneticileride buna göz yummuşlardır. Belsan a.ş bu yıl 113.000 tl kurumlar vergisi ödemiştir ama sadece bir kalemde reklamlardan kaçırdığı vergi 200.000 tl’dir. Reklam alınan araçlarda bulunması gereken reklam izin belgeleri hiçbir BELSAN aracında bulunmuyor. Kaçak reklam işinin  iki yönü var birincisi; aynı sektörde çalışan esnaf olarak belsanın ilan reklam parası ödemeyerek maliyetleri sıfırlayıp haksız rekabet yapmasıdır. İkinci yön ise kamudaki denetimle alakalıdır.Belli bir süre içinde reklamı yapılan hizmetin geriye dönük kaydı olmadığından bu paraların nereye gittiği de meçhuldür.



Geleneksel   belediye  çağrımızı yeniliyoruz: Ulaşımdan sorumlu belediye başkan yardımcısı veya belediye gelir müdürü cevap verebilir:Bir yıllık süre içinde belsan a.ş’den aldığınız ilan reklam paralarının makbuzlarını kamuoyu ile paylaşırmısınız zahmet olmazsa ? Belsan genel müdürü Cengiz konur’dan açıklama bekliyoruz bu bir yıllık süre içinde makbuzları ile ne kadar ilan reklam ödemesi yaptınız? Reklamını yaptığınız şirketlerin kayıtlarını biz tutuyoruz.herhangi bir soruşturmada bu şirketlere kestiğiniz faturalardan yola çıkıp ilan reklam vergisi takibinide yaptıracağız inşallah(bir hafta önceki çağrımızda duruyor ve meraktan çatlayacağız bu 15 milyon tl yatırımı nereye yaptınız?)



Sayın Fakkıbaba  hadi tutarlı bir iş yapın bizi yalancı çıkarın deyinki bunlar bize iftira atıyor ama bu kadar sessizlik hakikaten olmuyor, çift kaleyi geçtik tek kale maç bile değil bu ama durun biz mesajı alamıyoruz her basın açıklamasından sonra sesimizi kısmaya dönük cezalar, baskılar biraz kaba kaçıyor, biz bunları istemiyoruz. Kamuoyu önünde toplu taşıma tekel sisteminizi tartışalım diyoruz. Bu monologu aşalım diyoruz diyaloga geçelim. Toplu taşımanın Fakıbaba’nın nasıl en büyük seçim yatırımı olduğunu analiz edelim diyoruz. Ekonomik soykırım aracı olarak kullandığınız URFA KARTIN ekonomi politiğini yapalım. Beleşe taşıdığınız günlük 15.000 kişinin belediye seçimlerine yapacağı etkiyi konuşalım.Bu maliyetinde nasıl urfa belediyesinin kasasından aylık 1 milyon tl ulaşım zararı olarak karşılandığını konuşalım…



Ticari araçlarda reklam bulundurulması hakkındaki yönetmenliğe göre bu işin denetiminden emniyet müdürlüğü trafik şubesi bölümleri sorumludur. Urfa emeniyet müdürlüğünü ivedilikle denetim yapmaya davet ediyoruz. Bunun dışında İçişleri bakanlığı mahalli idareler genel müdürlüğüne ve Sayıştaya suç duyurusunda bulunduk" dediler.



www.balikligol.com





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.