banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Urfa’da Vergi Rekortmenleri Ödül-VİDEO

Şanlıurfa Vergi Dairesi tarafından Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisinde dereceye girenlere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç tarafından plaketleri takdim edildi. Törende konuşan Bakan Çelik, tercihlerini üreticiden, yatırımcıdan ve ihracatçıdan yana kullandıklarını, katma değer üreten herkese müteşekkir olduklarını söyledi.
Bir otelde düzenlenen törende Vergi Dairesi Başkanlığının faaliyetleri ile ilgili sunumun ardından katılımcılara hitap eden ÇSGB Bakanı Faruk Çelik, Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini ifade ederek,  “Bu noktada vergi rekortmenleriyle buluşmanın çok anlamlı olduğunu burada ifade etmek istiyorum. Vergi ve 11 yıllık icraat diye olaya bakacak olursak şöyle bir tablo karşımıza çıkıyor; iktidarımız 11 yıllık döneminde tercihimizi üreticiden, yatırımcıdan ve ihracatçıdan yana kullandık. Toplanan vergiler artık herkes tarafından biliniyor; yatırıma, hizmete, kalkınma, sağlık ve diğer yatırımları gidiyor” dedi.
2202’de vergi gelirlerimizin % 85’i faize gidiyordu
Vergilerin aktarıldığı noktalar hususunda 2002 yılıyla günümüzdeki durumla ilgili örnek veren Bakan Çelik, “2002 yılında toplam vergi gelirlerimizin % 85’i faize giderken, 2013 yılında toplam vergilerin % 15’i faize gidiyor. Yani sistemi tam tersine dönüştürmüş durumdayız. % 85’in faize gittiği bir noktadan % 15’e gittiği bir noktaya taşımışız. Allah’a çok şükür bütçe; bir faiz bütçesi değil, bir hizmet bütçesine dönüşmüş durumdadır” şeklinde ifade etti.
2014 bütçesinden bahseden Bakan Çelik,  toplanan vergi gelirlerinin yüzde 45 eğitim ve sağlık alt yapılarına harcayacaklarını ve bunun önemini belirtti.
Netice itibariyle istihdama, ihracata ve katma değer üreten herkese müteşekkir olduklarını söyleyen Bakan Çelik, Türkiye’de Hazinenin 2013 yılı Mayıs ayında yüzde 4,65’lik faiz oranıyla borçlandığını anlatarak, “Tarihi bir düşük faiz oranını yakalamışken, geçtiğimiz gün Hazine’nin borçlanma oranını biliyor musunuz? Yüzde 11,3’lük borçlanma faizi ile borçlandı. Yüzde 4,65 borçlanan bir Türkiye, dün itibariyle yapılan borçlanma oranı 11,3’lük borçlanma tablosuyla karşı karşıya kalmıştır” dedi.
Konuşmasının sonunda Bakan Çelik, ekonomiye katma değer sağlayan herkese teşekkürlerini ifade etti.
Konuşmaların ardından dereceye giren kurum ve iş adamlarına plaketleri takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.