banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Urfa'da Kırmızı Işıktan Geçene EDS ile Ceza Geliyor

Şanlıurfa İl Eminyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada;  Şanlıurfa'da  yılık ortalama 600 adet yaralamalı ve 2000 adet maddi hasarlı kaza meydana geldiği, bu kazaların en büyük nedeni kavşaklarda bulunan ışık ihlali olduğu açıklandı.

İşte Şanlıurfa İl Eminyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklanın tam metni: İlimizdeki büyümeye paralel olarak trafikteki araç sayısı da artmaktadır. Artan araç sayısı ve trafik kurallarına uyma konusundaki yetersiz bilinç şehrimizdeki trafik problemlerinde artış meydana getirmektedir.Trafikte meydana gelen bu problemleri maddi ve psikolojik sorunlar olarak ayırmak mümkündür. Maddi sorunlar meydana gelen kazaların neticesi olarak ortaya çıkan can ve mal kayıplarıdır. Şehrimizde yılık ortalama 600 adet yaralamalı ve 2000 adet maddi hasarlı kaza meydana gelmektedir. Bu kazalardaki maddi kayıp milyonlarca lira olarak kendini göstermektedir. Psikolojik sorunlar ise trafik akımı içerisinde kalan kişilerin gerek diğer sürücülerin yaptığı kural ihlalleri gerekse trafik sıkışıklığı neticesi yaşadığı strese bağlı sorunlardır. Her iki trafik sorunu neticesinde de sürücülerin hayatları olumsuz etkilenmektedir.Kırmızı ışık ihlalleri, hatalı parklar, hatalı şerit değiştirmeler ve hız ihlalleri sürücüler tarafından sıklıkla hissedilen can sıkıcı ve üzücü neticelere yol açan trafik ihlalleridir.
Bu sorunların kısa vadedeki çözümünün; denetlemeyi etkin hale getirmekten geçtiği bilinen bir gerçektir. Etkin denetleme ise denetlemenin sürekli hale getirilmesiyle olabilecektir.İlimizde meydana gelen kazalara bakıldığında denetleme faaliyetlerinin kavşaklarda yoğunlaşılması gerektiği görülmektedir.   Yapılan çalışmalar, şehrimizde son üç yılda meydan gelen ölümlü ve yaralamalı kazaların ortalama  %50’ sinin kavşaklarda meydana geldiğini göstermektedir.Bu da kavşaklarda denetleme faaliyetlerinin artırılmasının kazaların engellenmesi adına önemli bir işlem olacağı anlamına gelmektedir.
Bütün bu gerçekler ışığında  şehrimizde meydana gelen kavşak kazalarının önüne geçmek ve kural ihlallerini azaltmak adına, şehrimizin muhtelif kavşaklarında kırmızı ışık ihlallerini otomatik olarak tespit eden elektronik sistemler kurulmuştur (EDS). Avrupa ve ABD de kurulan benzer sistemlerin kırmızı ışık ihlallerini %90 a varan miktarlarda azalttığı bilindiğinden kurulan bu sistemlerin de şehrimizde yaşayan insanların trafikteki güvenliğini artıracağı öngörülmektedir. Vatandaşlarımızı  bilgilendirme ve kırmızı ışık ihlallerinin önüne geçme adına elektronik denetim sistemlerinin  (EDS) bulunduğu kavşaklara uyarı levhaları asılmıştır. Ayrıca şehir girişlerine de şehrimizde elektronik trafik denetleme sistemlerinin mevcudiyetine dair bilgilendirme levhaları konulmuştur.
Kurulan bu kırmızı ışık ihlal tespit sistemi yaklaşık 3 aydır test edilmekte olup %99 başarıyla çalıştığı anlaşılmıştır.Söz konusu sistemden trafik idari para cezası yazılmasına Ramazan Bayramından sonra,Çarşamba günü başlanacaktır.Vatandaşlarımızın kavşaklarda üzücü trafik kazaları yaşamamaları için trafik sinyalizasyon ışıklarındaki sarı ışıkta durmaları ve kırmızıda beklemeleri gerekliliği  ve EDS sistemlerinin bulunduğu kavşaklarda kırmızı ışık ihlali yapan araçların kural ihlalini gösteren fotoğraflarının adreslerine gönderileceği bilgisi;

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.