banner2
Öne Çıkanlar Belediye Balıklıgöl ak parti Başkan Haliliye Belediyesi

Urfa'da Gıda ve Tarım Tesisleri Kurulacak mı?


Ayhan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına (TBMM) verdiği soru önergesinden “Şanlıurfa tarımsal faaliyetlerin istihdama dönüşmesi, bölge ve ülke ekonomisinin kalkınmasına katkı sunacak sanayi tesislerinin kurulmasına olanak tanıyacak bir “Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin” kurulması bakanlığınızın gündeminde midir?” diye sordu.

İşte o Soru Önergesi
     Şanlıurfa Ülkemizin gıda tarım ve hayvancılık potansiyeli açısından en önemli iller arasında yer almaktadır. İlimizin 12.205.434 dekarlık alanında tarımsal faaliyetler gerçekleşmektedir. Türkiye’de ki toplam tarım alanının % 4,9’una sahip olan ilimiz tarım alanı büyüklüğü bakımından Konya ve Ankara’dan sonra üçüncü sırada yer almaktadır. Şanlıurfa ilimizde tarım sektörü ilimizin ekonomik büyümesinde lokomotif vazifesini görmektedir.
Bu bağlamda;
1-      Şanlıurfa ilimizde hâlihazırda kaç milyon dekar  tarım alanı sulanabilmektedir?
2-      GAP’ın sulama projelerinin tamamı tamamlandığında hedeflenen kaç milyon tarım alanı sulanabilecektir?
3-      İlimizin ekonomik büyümesinde tarımsal faaliyetlerin oranı kaçtır?
4-      İlimizde tarımsal faaliyetlerde kaç bin kişi geçimini sağlamaktadır?
5-      Hükümetiniz döneminde ilimizde tarımsal faaliyetlerden ürün elde etme amaçlı faaliyet gösteren küçük çapta ve büyük ölçekli kaç işletme kurulmuştur?
6-      İlimizde tarımsal üretim alanında faaliyet gösteren işletmelerin karşılaştığı sorunlar nelerdir? Bu sorunları gidermek maliyeti minimize ederek rekabeti sağlamaya dönük bakanlığınızın ne gibi çalışmaları vardır?
7-      İlimizde tarımsal faaliyetlerin istihdama dönüşmesi, bölge ve ülke ekonomisinin kalkınmasına katkı sunacak sanayi tesislerinin kurulmasına olanak tanıyacak bir “Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin” kurulması bakanlığınızın gündeminde midir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.