banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Mardin Haliliye Emir Preldzic 4

Uçak seferlerine STK'lardan tepki

Uçak sefer sayısının az ve bilet fiyatlarının yüksek olmasına tepkiler geldi.

Şanlıurfa GAP Havalimanına Uçak seferlerinin az oluşu ve fiyatların yüksek olmasının dolayı Şanlıurfa STK’ları THY’ye tepki gösterdi.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun; “Uçak sefer sayıların az olması ve olanlarında yüksel fiyatta olması Şanlıurfalıları rahatsız ediyor. İlk açıldığında havalimanı diye açıldı ama sonra havaalanı oldu. Havaalanı olmasında bile Şanlıurfalılar tam verim alamadılar. Uçar seferleri az ve bilet fiyatları pahalı. Yine havaalanı var ama kışın uçakları yağmur ve sisli havada inmesi için ILS cihazına ihtiyaç var ama onu da yapmadılar”dedi.

 

Belediye-İş Şanlıurfa Şube Başkanı Adem Şıltak ise;” 1663 nüfuslu bir şehirde sadece bir havayolu şirketinin sefer yapmasını esefle karşılıyorum. Urfalı öğrencilerin Başta KKTC’ye diğer illerden uçması sıkıntıdır. Örneğin bir akrabam İstanbul’dan Urfa’ya gelecek çok fahiş bir fiyatta bilet alabildi. Bunlar hep sorundur. Bu sorunların çözümünde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in eğileceğine inanıyorum” dedi.

Gıda İmalatçıları dernek Başkanı Kureyşi Çelik; “Uçak seferleri sayısı Şanlıurfa için çok az. Şanlıurfa’da bu kadar Turizm alanları var. Bu turizmi canlandıracak ve ulaşımı kolaylaştıracak bir çözüm yok” dedi.

 

Fırıncılar odası başkanı Mehmet Karaltı ise; “İlimiz inanç turizmin merkezidir. Bu nedenle uçak sefer sayılarımız yeterli değildir. Tam da turizm mevsimindeyiz ve ulaşımda büyük problem yaşıyoruz. Ben ankara’ya gideceğim, bilet bulamadım için Gaziantep’ten uçacağım” dedi.

Haber; Kanalurfa / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.