banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Mardin Haliliye Emir Preldzic 4

Türkiye’nin İslami Bankacılıktaki Hedefi!

Ayrıca Türkiye’nin henüz İslamî referanslara uygun ürünlerin tümünü kullanamadığı için yurtdışından gelen talebi karşılayamadığı ve faizsiz bankacılıktan beklenen payı alamadığı belirtiliyor.

Avrupa’da bankacılık sektörü krizden çıkmaya çalışırken cazibe merkezi haline gelen islami bankacılığın küresel anlamda önemi giderek artıyor. Ernst & Young'ın analizlerine göre, son 4 yılda ortalama yüzde 19'luk büyüme ile 2011'de 1.3 trilyon dolara ulaşan islami bankacılık aktiflerinin, 2014'de 2 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. Türkiye’nin 2011 islami bankacılık oranı ise yaklaşık % 5'lik pazar payı ile 31 milyar dolar. 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi içerisinde yer almayı hedefleyen Türkiye’nin islami bankacılık sektörü aktif büyüklüğünün 3'e katlanarak 10 yıl sonra 100 milyar doların üzerine çıkması bekleniyor.

Ernst & Young’a göre dünyada hızla gelişen faizsiz bankacılık sistemi Türkiye için de önemli fırsatlar sunuyor. Katılım bankacılığında en büyük pazarlardan biri olarak görülen Türkiye’deki sukuk pazarına; inşaat, altyapı, yol, finansal ürünler, enerji gibi alanlarda Körfez ve Asya ülkelerindeki yatırımcının ilgisi artıyor. Fakat sunulan ürünler yetersiz olduğu için Türkiye’nin Asya ve Körfez ülkelerinden gelen yatırım talebini karşılayamadığı ifade ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.