banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Şutso Meclis Üyeleri İle Bir Araya Geldi


Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Başkan Yardımcısı Mehmet Yetim, Meclis Başkanı Ahmet Altun, Meclis Başkan Yardımcısı Vedat Polat, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinden oluşan yaklaşık 65 kişilik heyet ve diğer oda ve borsa temsilcilerine hitap etti. Gerçekleştirilen programda konuşan TOBB Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu, Meclis Üyeleri Bilgilendirme Seminerlerini yapmaya 2013 yılında yapılan oda/borsa seçimlerinden sonra karar verdiklerini belirterek o dönemden bu güne yapılan seminerler sonucunda 5 üzerinden 4,8 memnuniyet ile geri dönüşler olduğunu söyledi.
Türk iş dünyası olarak zor bir dönemden geçtiklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak sahaya indiklerini, 365 oda/borsa başkanı ile bölge bölgebiraraya geldiklerini belirtti. Hisarcıklıoğlu, bu toplantılarda Oda ve borsalardan gelen talep ve sıkıntıları başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanlara tek tek ilettiğini aktardı. Bankalarla ilgili sıkıntıları çözmek amacıyla Türkiye Bankalar Birliği ile biraraya geldiklerini ve 13 ilde istişare toplantıları yaptıklarını söyleyen Hisarcıklıoğlu, bankacıların reel sektörün sorunlarını ilk defa sahaya inerek, birinci ağızdan dinlediğine işaret etti.

Oda ve borsalardan gelen talepler karşısında yapılan icraatlar konusunda meclis üyelerini bilgilendiren Hisarcıklıoğlu, kısa çalışma ödeneği, SGK prim borçlarının vadelendirilmesi, işverene asgari ücret desteği, tasfiye ve devir sözleşmeleri, teknik iflas sorunu, ticari alacak sigortası, lisanslı depoculuk alanındaki destekler, iç piyasa için KDV ve ÖTV indirimleri, döviz sözleşmeleriyle ilgili sorunlar, ihracat kapamaları, ticari araçların kiralanması, KOBİ ve tarımsal kredilerin yeniden yapılandırılması, konut kredisi faizlerinin düşürülmesi ve KOBİ Değer Kredisi konularının çözüme kavuşturulduğunu söyledi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ayrıca, istihdam, finansman, vergi, mevzuat ve destekler konularında da takip edilen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Birlik ve berberlik vurgusu yapan Hisarcıklıoğlu, oda/borsa seçimleri sonrasında tüm meclis üyelerinin başkan ve yönetim kurulunun etrafında birleşmesinin ve farklı düşünse bile meclisten çıkacak kararları, kendi fikri olarak benimsemesinin gerektiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, meclis üyelerinden, TOBB ve oda/borsalar tarafından yapılan çalışmaların üyelere duyurulması konusunda destek istedi.
Programın sonunda ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Başkan Hisarcıklıoğlu'na günün anısına Göbeklitepe minyatürü takdim etti. Program toplu Fotoğraf çekiminin akabinde sona erdi.

ŞUTSO MECLİSİ TOBB'DA EĞİTİMLERE KATILDI

ŞUTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, TOBB'da düzenlenen Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri'ne katıldı.
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Başkan Yardımcısı Mehmet Yetim, Meclis Başkanı Ahmet Altun, Meclis Başkan Yardımcısı Vedat Polat, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerinden oluşan yaklaşık 65 kişilik heyet, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) organizasyonuyla Ankara’da düzenlenen Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri'ne katıldı. TOBB tarafından organize edilen ve meclis üyelerine birlik iştiraklerinin kurumsal yapılarını ve hizmetlerini tanıtmak, yönelik çeşitli yönetim becerileri kazandırmak, üyeleri Türkiye ve dünya ekonomisindeki gelişmeler hakkında bilgilendirmek amacıyla TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) ile TOBB Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen Eğitim 3 gün sürdü. Eğitimin 2 günü TOBB Sosyal Tesisleri’nde, son günü TOBB ETÜ’de gerçekleştirildi.
ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, gerçekleştirilen eğitimlerin ardından konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Başkan Peltek açıklamasında şunları kaydetti: “Öncelikle TOBB tarafından organize edilen ve 3 gün süren bu eğitimlerin çok verimli geçtiğini söylemek istiyorum. Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerimizin de genel kanaatinin bu yönde olduğunu görmek, bizleri ayrıca sevindirdi. Konusunun uzmanlarından edindiğimiz bilgilerden istifade ettik. Başta Sayın Başkanımız M.Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere, eğitimlerde özverili bir şekilde yanımızda olan ve emek harcayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.