banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Mardin Haliliye Emir Preldzic 4

TKDK Traktör Dağıttı



Traktör ve ekipmanların dağıtım töreninde çiftçilere seslenen Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kazançlı ve bereketli bir yıl geçirmeleri dileğinde bulunarak, Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğünün çiftçileri sürekli olarak desteklediklerini ifade etti. Yüzde 50 hibe desteğiyle kabul edilen 37 projenin 23’nün işlemlerinin tamamlandığını belirten Vali Güvenç, 23 traktör ve ekipmanlarını çiftçilere teslim etmek üzere bir araya geldiklerini kaydederek, “projelerin toplam bedeli 3 milyon 808 bin 788 tl’dir. Yüzde 50  hibe olarak verdiğimiz para 1 milyon 846 bin 551 tl’dir. Ayrıca yine bilinmesi gerekir ki projelerinde yüzde 8 KDV’den de muaf bu çiftçilerimiz. Bunu da eklersek ciddi bir katkı, yüzde 60’ını kurumumuz ödüyor. Bu tür çalışmalarımız devam edecektir. Devletimizin, hükümetimizin çok ciddi destek kaynakları var. KOSGEB’de, İşkur’da, TKDK’da ve birçok kurumumuzda destekler mevcut. Bunları çiftçilerimiz, esnaflarımız, sanatkarlarımız takip edip şartlara uygun proje yapmaları çok önemlidir. Bunları yaptığımız zaman buralardan istifade ederiz. İşimizi büyütme imkanı buluruz” dedi.


31 Ekim’de başvuruları bitecek olan 512 milyon avroluk hibe çağrı programının bayram tatili dolayısıyla çiftçilerin istifade edebilmeleri için 8 Kasım 2013 tarihine kadar uzatıldığını aktaran Vali Güvenç, çiftçilerden bu hibe programı için proje hazırlamalarını ve 512 milyon avroluk hibeden faydalanmalarını belirterek, TKDK’ya başvurmalarını istedi.

TKDK İl koordinatörü Mehmet Ekinci ise 9. ve 10. Çağrı programlarından traktör almaya hak kazanan 37 proje sahibi çiftçiye traktörlerini teslim etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hayvancılık işletmeleri, arıcılık, süs bitkisi ile biber, kimyon, aspir, sarımsak gibi tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi yatırımlarına 110 hp’lik traktör ve çeşitli ekipman desteği verdiklerini ifade eden Ekinci: “11. Çağrı dönemi için 8 Kasım 2013 son teslim tarihidir. Şu an itibariyle 60’a yakın proje alınmış ve  beklenen 100 kadar proje ile Şanlıurfa’mıza çok sayıda yeni ve modern işletmeler kazandırmış olacağız. Proje kültürüyle yeni tanışan Şanlıurfalı yatırımcılara yol göstererek ve yatırımları Şanlıurfa’ya kazandırılması için emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Proje sahibi çiftçiler ise projelerinin desteklenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, yetkililere teşekkürlerini ifade ettiler. Proje sahiplerine traktörlerinin anahtarını teslim eden Vali Güvenç, 135 bin Tl maliyetli traktörlerin çiftçilere 60 bin tl’ye mal olduğunu kaydederek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Anahtar teslim töreninde Vali Güvenç’e İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, TKDK İl Koordinatörü Mehmet Ekinci, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necip Gökçe, STK Temsilcileri, proje sahipleri ve çiftçiler eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.