banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

TKDK Şanlıurfa’da Yatırımlara Öncülük Etmeye Devam Ediyor

IPARD-II 3. Çağrı kapsamında üçüncü grupta incelenen proje sonuçları açıklandı. Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme başlığı altında şu ana kadar, mısır kurutma, fıstık işleme, ezme yapımı, zeytinyağı üretimi, mantar üretimi, kırsal turizm ve metal işleme sektörlerinde 17 adet proje onaylandı. Toplam 24 milyon yatırım tutarına sahip bu projelere TKDK tarafından 10,5 milyon TL hibe sağlanacaktır.
TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim; ilimizde daha önce de modern kesimhane kurulumu, nar depolama, dondurma fabrikası kurulumu gibi yeni sektörlerin yatırımlarına öncülük ettiklerini, bu çağrıda da kültür mantarı üretimini destekleyeceklerini söyledi.  Et ve süt üretimi sektörlerinde incelemeleri devam eden çok sayıda projeleri olduğunu, yatırımlara desteklerinin artarak devam edeceğini belirten Dr. Yetim; TKDK’nın Şanlıurfa’da yeni sektörlerin oluşumuna ve mevcut olanların ise gelişimine öncülük ettiğini ifade ederek, onaylanan projelerimiz hayırlı olsun dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.