banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Türkiye Haliliye Sanlıurfa Haber

ŞUTSO Teknoparka ortak oluyor

eden Harran Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof Dr. Ahmet Yılmaz, teknopark için ortak şirketler aradıklarını söyledi. ŞUTSO Başkanı Ertekin de oda olarak Teknoparktan hisse almayı düşündüklerini belirterek, Teknopark'ın amacına uygun bir şekilde yöre insanına katkıda bulunmasını istediklerini vurguladı. Tohumculuk ve yem bitkileri gibi daha değişik sektörlerde sektörlerin de üniversitedeki öğretim görevlileri tarafından kurulmasının yöre çiftçisine ve üreticisi açısından önemli olacağına değinen ŞUTSO Başkanı Ertekin, Şanlıurfa' daki bazı şirketlerin de Teknopark içerisinde yerini alması gerektiğini vurguladı.

Harran Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof Dr. Ahmet Yılmaz, ŞUTSO ziyaretinin Teknopark görüşmesinin bir bölümünde çiftçilerin ve yörenin sorunlarına ayırdı.

Çiftçilerin eğitilmesinden farklı ürünlere geçişe kadar birçok konuya ait görüşlerini ŞUTSO Başkanı Ertekin ile paylaşan Prof Dr. Ahmet Yılmaz, çiftçileri bilinçlendirmek için bir köyde uygulama tarlalarının oluşturulmasını önerdi.

Şanlıurfa'da bunca zamandır çiftçilere yönelik eğitimlerin bir sonuç vermemesinin tek taraflı olmadığının altını çizen Prof Dr. Ahmet Yılmaz, "Çiftçiler yapacakları uygulamaları bire bir görmeli bu da ancak bir köyde çeşitli alanlarda uygulama tarlaları oluşturularak mümkün." Dedi

ŞUTSO Başkanı Ertekin, ise "Çiftçiler kâr edeceklerine ikna edilebilirse verilen eğitimlerden yararlanır. Çiftçilerin ikna edilmesi çiftçi eğitimlerinde çok önemli." ifadelerini kullandı

 

Şanlıurfa'da bayatlamayan Ekmek projesinin de hayata geçirilmesi konusunda ŞUTSO Başkanı Ertekin'e bilgi veren Prof Dr. Ahmet Yılmaz, bunun Gebze'de uygulandığını hatırlattı. Şanlıurfa'da üretilen ekmeklerin çok çabuk bayatladığını bunun önüne geçmek için de bu projenin önemli olacağının altını çizen Prof Dr. Ahmet Yılmaz, söz konusu projesini belediye başkanı ile de paylaştığını hatırlattı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.