banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Suruç Halk Bank Şubesi açıldı

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa’da sürdürdüğü seçim çalışmaları kapsamında Suruç ilçesini ziyaret etti. Burada esnafı gezen ve sorunlarını dinleyen Çelik, daha sonra Halk Bankası Suruç Şubesinin ilk açılış günü olması nedeniyle verdiği kokteyle katıldı.


İlçe merkezinde esnaf ziyaretini sürdüren Devlet Bakanı Çelik, bir eczaneye giderek, burada çalışanlarla görüştü. Eczanenin sahibi İlhami Doğan, masasındaki Kürtçe kitabı göstererek, "Her zaman bakan görmüyoruz. Sizi görmüşken söyleyelim, ana dilimiz Kürtçeyi 40 yaşında bu kitaplardan öğrenmek zorunda kalıyoruz" dedi.

Bunun üzerine iş yeri sahibiyle diyaloga giren Çelik, AK Partinin yaptıklarına değindi. Çelik; “Bunun yolu tehdit mi? Peki AK Parti 2002’nin sonunda geldi, 10 gün sonra olağanüstü hali kaldırdı. Tehdit yaparak mı kaldırdı? Biz tehditle bir şey kaldırmadık ki Edirne’den, Kars’a, Suruç’tan, Ezine’ye kadar ne kadar vatandaşımız varsa aynı haklara sahip olsun diyoruz. Burada olağanüstü hal orada değil. Biz bunu uygun bulmadığımız için kaldırdık. Her tarafı eşit yurttaş yoluna taşıma konusunda mesafe alıyoruz şu anda. ’Efendim, bunlar niye 1 senede bitmiyor’. Sen gelsen bitirebilecek misin? Ben gelsem bitirebilecek miyim? Demokrasi bir süreçtir ve süreç içerisinde insan hakları kazanılır. Tarih boyunca bu böyle olmuştur. Sendikaların mücadelelerine bakınız. Buharlı makine çıktıktan sonra sendika ihtiyacı duyulmuştur, hak arama ihtiyacı duyulmuştur. Yani sanayi kurulunca sendika ihtiyacı duyulmuştur. Öyle bu şekilde mücadeleyle işçiler haklarını elde etmişler, toplumsal hareketlerde de bu böyle. Şimdi sen Kürtsün ben değilim, öbürü bilmem ne, sonuçta elde ettiğin hakkı sen alabiliyorsan, bu devlet sana veriyorsa, bu sistem normal bir sistemdir.

Esnaf ziyaretine bir manav dükkanında mola veren ve ikram edilen karpuzdan yiyen Faruk Çelik, kendisini takip eden basın mensuplarına ve beraberindekilere de karpuz ikram etti.
 Burada basın mensuplarına yaptıkları haberi nerede ve nasıl değerlendirdiğini sordu. Facebook, Twiter gibi sosyal paylaşımda da haberlerinin yayımlandığını”
 sordu.

Halk Bankasının Suruç şubesi hizmete başladı. Açılıştan sonra verilen kokteyle Bakan Faruk Çelik’te katıldı. Öelik; 1İşte hizmet böyle olacak. Siz isteniz mi Ankara buraya gelecek, diyerek Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın açılışını yaptığı çalışmayı örnek gösterdi.

Burada Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın ise; “Akçakale, Birecik ve Ceylanpınar’da da şube akçam için” hazırlıklara başlandığını belirtti.

 Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Mehmet Emin Varan; "Bu banka şubesinin açılması, her yönüyle ilçemize faydalı olacağına inanıyorum ded.

Halkbankası Bölge Koordinatörü Levend Torusdağ ise; “Biz ticari çalışma yapan bir bankayız. Tüm Türkiye’ye hizmet için buradayız” dedi.

Daha sonra 11 Nisan Caddesi’ne geçen Faruk Çelik, beraberinde bazı partililerle birlikte, partisine ait seçim bürosunun açılışını yaptı. Burada toplanan vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Devlet Bakanı Çelik, partisinin projelerini anlattığı vatandaşlardan 12 Haziran seçimlerinde AK Parti’ye oy vermelerini istedi.

Suruç’tan sonra Uysallı (Sokran) ve küçük Kendirci köylerine giderek köylülerle görüştü.

 


Suruç Halk Bankası şubesi balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.