banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor Gabon

ŞUOFİD Tekstil kursuna büyük ilgi

Karaköprü Akbayır Mahallesinde bulunan ŞUOFİD dernek merkezinde başlayan tekstil kursunda 19 engelli kursiyer, tekstil hocaları Mehmet Beden ile Hatice Karabacak öncülüğünde mesleki eğitim almaya başladı. Yaklaşık dört buçuk ay sürecek olan kurstan sonra, mesleki yeterlilik belgesini alacaklar.

 

Malzemeler ihtiyaç sahiplerine bağışlanacak

Yoğun ilginin olduğu mesleki eğitim kursuyla ilgili bilgi veren ŞUOFİD başkanı Habip Polat, “Bu mesleki eğitim kursumuz 6. Projemizin devamıdır. Bu projemiz Şanlıurfa Valiliği İŞKUR ve derneğimizin ortak girişimiyle devam eden kursumuzun engelli arkadaşlarımızın eğitimi esnasında üretilecek malzemeler, daha öncede yapmış olduğumuz gibi ihtiyaç sahibi ailelere Karaköprü Kaymakamlığı ve Karaköprü Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nda kayıtlı bulunan ihtiyaç sahibi ailelere bağışlanacaktır” dedi.

 

Onur verici bir iş yapıyoruz

“Nezdimizde Türkiye’de bir ilk olan engellilerin, kendi dışında bulunan insanlara yardımda bulunması, biz engelliler için onur verici bir iştir” diyen Polat, “Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan engellilerin de gerçekleştirdiği mesleki eğitim kursunda ‘almayan, veren el’ olmak istiyoruz. Kursumuzun sonunda mezun olan engelli kursiyerlerimizin istihdamı için de İŞKUR ile birlikte gerekli çalışmalar yapılacaktır. Engelli kursiyerlerimizi Şanlıurfa Organize sanayi bölgesinde tekstil fabrikalarında istihdam edeceğiz” dedi.

 

Diğer etkinlikleri hakkında da bilgi veren Polat, ”Dernek merkezimizde düzenlediğimiz el sanatları, Kur’an  Kursu ve Dikiş Nakış Kurslarımızda, hem engelliler, hem de dernek merkezi yakının da bulunan diğer vatandaşlarımıza Halk Eğitim Merkezi ile birlikte hizmet vermekteyiz.” diye konuştu.

 

Kurs sonunda iş sahibi olacaklar

Derneklerine destek sunan kurumlara teşekkür edem Polat, “Bu güne kadar desteklerini bizden esirgemeyen başta Şanlıurfa Valimiz  olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilçe Belediye Başkanlarımıza ve Yenişehir Halk Eğitim Merkezine teşekkür ediyoruz”  ifadelerine yer verdi (Hüseyin Sürmeli-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.