banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor Gabon

Sigara paketleri bugünden sonra resimli

üzerinde yazı ve resimli uyarı olan paketleri üretebilecek. TAPDK işin sıkı takipçisi olacak..

Sigarada resimli uyarı uygulaması bugün başlıyor. Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) Başkanı Mehmet Küçük, bugünden itibaren hiçbir firmanın üzerinde birleşik uyarı olmayan sigara ve diğer tütün mamullerini üretemeyeceğini söyledi.

Firmaların sadece üzerinde yazı ve resimli uyarı olan paketleri üretebileceğini ifade eden Küçük, firmalara stoklarındaki tütün mamulleri için bir geçiş dönemi tanıdıklarını da belirtti. Küçük, şunları söyledi:

"Firmalar, daha önce ürettikleri ve stoklarında bulunan eski paketleri de, 30 Haziran'a kadar piyasaya sürebilecek. Eski paketlerin arzı bu tarihte son bulacak. Ancak, daha önce piyasaya verilmiş eski paketler, yıl sonuna kadar satışta kalabilecek. Yani, şu an sadece yazılı uyarıların olduğu eski paketlerin 31 Aralık'a kadar satışına izin verilecek. 1 Ocak 2011'ten itibaren ise piyasada kesinlikle resimli uyarıya yer vermeyen sigara ve diğer tütün mamulleri satılamayacak. Yılbaşından itibaren piyasada birleşik uyarısız tek bir paket dahi kalmayacak." 170 markaya onay verildi

Mehmet Küçük, firmaların yeni paketler için TAPDK'dan onay almaları zorunluluğu olduğuna  da işaret ederek, şu ana kadar 250 markanın 170'sine onay verildiğini belirtti. 5 dosyanın halen onayda olduğunu kaydeden Küçük, "Resimli  uyarı başvurularını bekletmeden hemen değerlendiriyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.