banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Cenk Mardin

SGK Kayıt Dışını Önlemeye Ağırlık Veriyor


Genç İşadamları Derneği (ŞUGİAD)üyelerine SGK çalışmaları hakkında bilgi veren Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nurettin Nacar, "Amacımız toplumda Sosyal Güvenlik bilincini oluşturmak ve yaygınlaştırmak” dedi.

Genç İşadamları Derneği (ŞUGİAD)üyelerine, Kayıt dışı istihdamın Şanlıurfa’nın en önemli sorunlarından biri olduğunu söyleyen SGK Şanlıurfa İl Müdürü Nurettin Nacar, kayıt dışı ile mücadele kapsamında denetimlerin aralıksız bir şekilde devam ettiğini ifade ederek, “ il ve ilçelerimizde çeşitli etkinlikler yapıyoruz.  Kayıt dışını öne çıkartmak istiyoruz. Yaptığımız çalışmalarda 2008 yılından bu yana 5 bin kişiyi kayıt altına aldık.81 ilde kayıt dışı ile mücadele servisleri kuruldu. İlgili yasa gereği her ay bize tüm resmi kurumlar ve bazı özel kurumlar bize rapor veriyorlar. O kişileri arkadaşlarımız sorguluyor, hem kurumların tescili yoksa ortaya çıkıyor hem de sigortasız çalışanları tescil altına alıyoruz. Türkiye genelinde yüzde 100 örgütlenmesi tamamlayan birkaç ilden birisiyiz. 4 tane Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü fiilen hizmet veriyor. İlçelerden vatandaşlarımız ile gelmeden bulundukları yerden hizmet alabiliyorlar. Şuanda bir yapılanma var" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.