banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa ABD Haliliye Emir Preldzic 4

ŞANMAR; Fabrika gibi istihdam sağlıyoruz

ŞANMAR Yönetim Kurulu Başkanı Halit Taşdönderen, yüzlerce gencin iş kapısıyız

Şanlıurfa’yı organize perakende ile tanıştıran ve ‘şehrin yüzde 100 yerli sermayesi ile kurulan ŞANMAR marketler zinciri birer fabrika gibi istihdama katkıda bulunuyor. Şanlıurfa’da 11 Şubesini de açan ŞANMAR Marketler Zincirinin Yönetim Kurulu Başkanı Halit Taşdönderen, Şanlıurfa’ya market kültürünü getiren bir ailenin temsilcisi. Şanlıurfa’da yerli üreticiyi ve tüketiciyi destekleyen ŞANMAR Marketler zincirinin birer fabrika gibi istihdama katkı sağladığının altını çizen Halit Taşdönderen, halk ve müşteri tarafından da büyük ilgi gördüğünü söyledi.

 

ŞANMARIN HEDEFİ 15 MAĞAZA, DAHA FAZLA İSTİHDAM

Yıllarca bu mesleğin içinde yoğrularak, distribütörlük ve perakende sektöründe faaliyet gösterdiklerini dile getiren Halit Taşdönderen marketleşmedeki geçmişten gelen birikim olduğunu ifade etti.  70’li yıllarda toptancılık, 90’lı yıllara gelindiğinde bölge distribütörlükleri ile devam ettirdikleri ticaretlerini 11 yıl öncesinde ŞANMAR Marketler zinciri ile hız verdiklerini vurguladı.. Marketçilik işine yeğenleriyle birlikte devam ettiklerini hatırlatan Taşdöndüren, “Geleceğe yönelik projelerimiz var. Projelerimi hayata geçirmek için ince eleyip sık dokuyoruz. Şanlıurfa’ya yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Marketçilik sektöründe yatırımlarımız hızla devam edecek. Yeni açacağımız mağazalarla daha da büyüyeceğiz. 15 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz. Şanlıurfa’da 11 mağazamız var. Bu mağazalarımızı gelişen ve büyüyen ilçelerimize taşıyacağız. İlçelerimize ŞANMAR hesaplı alış verişi imkanı sunacağız” dedi

 

Halit Taşdöndüren, özellikle Ortadoğu ülkelerinde mağazalaşmak üzere çalışmalar yapıldığını bu işler için de desteğe ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

ŞANMAR Marketler Zincirinin Yönetim Kurulu Başkanı Halit Taşdönderen, yüzde 100 yerli sermaye ve tanıtımlarda bunu ön plana çıkardıklarını vurguladı. Taşdöndüren, Şanlıurfa’nın Balıklıgöl ve Kalesinin yanında, İsot biberini logolarında temsil ederek Şanlıurfa’nın tarihini ve damak zevkini temsil ettiklerini hatırlattı.

HER AY BİR MAĞAZA AÇTIK

Son yaşanan küresel krizde cirolarını koruduklarını anlatan Taşdöndören, “Hızlı tüketilen ürünlerden daha az kar ettik. Krizlerde avantajlı sözleşmeler yapabiliyoruz. 4 ayda 4 mağaza açtık, 11 mağazaya ulaştık. Son bir yıldır hem ekonomik açıdan ham siyasi açıdan hareketli bir süreç geçirdik. Dövizin dalgalanması, ekonomik istikrarsızlık bizi çok etkilemişti. Özellikle temizlikte dışa endeksliyiz, gıdada bazı ürünlerde de öyle. Çok ciddi zararlar oluşturabiliyor bu bünyemizde. Son yaşadığımız küresel krizde iflaslar olabilirdi. Ancak hükümetin zamanında ve yerinde istihdama yönelik destek paketlerinin açıklanması, teşvikler krizi sakin atlatmamıza neden oldu. Siyasi tabiri ile kriz bizi teğet geçti. Aksi taktirde daha ağır faturalar öderdik.”şeklinde konuştu

PERAKENDE DE KURALIN OLMAMASI ÇOK KÖTÜ

AVM yasasının bir türlü çıkarılmadığının altını çizen ŞANMAR AVM Yönetim Kurulu Başkanı Halit Taşdönderen, AVM yasası çıkması ile perakendecilerin korunması gerektiğini söyledi. Perakende sektörünün hiçbir standardı olmadığına işaret eden Taşdöndüren, bu durumunun AVM’lerde belirsizliği de beraberinde getirdiğini sözlerine ekledi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.