banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Şanlıurfa'da tefeciler yine iş başında

Kredi kartı mağdurlarının borçlarını kapatma karşılığı pos cihazı üzerinden kontör satmış gibi vatandaşı borçlandıran tefeciler yeniden sahneye çıktı.

 

 

Acil nakit ihtiyacı olanların borçlarını karşılayan ve borçlulara bir ürün satmış gibi göstererek Maliye'nin takibinden kurtulan tefeciler, kişilerin cep telefonlarına gönderdikleri mesaj ile müşteri avlıyorlar.

 

Portföylerinde bulunan kişilerin cep telefonlarına ''Acil nakite ihtiyacınız mı var? Kredi kartınızla kontör alıp nakit olarak bize satıyor. 12 ay taksitle geri ödüyorsunuz'' mesajı gönderen tefeciler, borçluları bankaya oranla daha düşük faiz oranı üzerinden borçlandırıyorlar.

''YASAYA AYKIRI DEĞİL''

 

İstanbul'da bu alanda faaliyet gösteren ve işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirdiklerini bildiren Arif İletişim'in çalışanları, yaptıkları işin yasal olduğunu savunuyorlar. Kredi kartı faiz oranlarından daha cazip oranlar sunmaları nedeniyle tercih edildiklerini kaydeden çalışanlara göre, yaptıkları işin yasaya aykırı herhangi bir yönü bulunmuyor.

NASIL İŞLİYOR?

 

1000 TL kredi kartı borcu olan bir müşteri, tefecinin yönlendiği kurumdan, kredi kartıyla 1123 TL tutarında kontör alıyor. Daha sonra kontörü tefeciye satarak parasını peşin alıyor. 1123 TL'yi ise bankaya 12 taksitle ödüyor.

BDDK HAREKETE GEÇMİŞTİ

 

Geçtiğimiz ay BDDK, Bankalar Birliği’ne üye bankaları uyaran bir yazı göndermiş ve bankalardan sahte olan işyerlerinin işlemlerinin tespit edilmesi talebinde bulunmuştu.

 

Bankalar Birliği Yönetim Kurulu'nun sahte bankalara POS veren bankalara ceza kesilmesini sağlayacağı karara göre, tefecilerin önünün kesilmesi hedefleniyordu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.