banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Cenk Mardin Haliliye

Şanlıurfa'da Kuraklık çiftçiyi vurdu

Şanlıurfa’da sulama yapılmayan yerlerde hasat mevsimi başladı. Yağışların az olmasından dolayı tarım yapan birçok çiftçi mağdur oldu.

 

Bu sene kazançlarının olmadığını söyleyen çitçi Kadir Bozkaya “Bu sene gördüğünüz üzere her taraf kuraklık geçti. Mercimek, arpa görüyorsunuz zaten hiç bir şey yok zarar ediyoruz. Benim şahsım ortaklığa ekiyoruz. Ben buraya 3-4 ton mercimek koydum geleceği ancak bir ton mercimektir. Bunun gübresidir, ilacıdır kökü zarar yani bu sene kazancımız hiç yok.” ifadelerini kullandı.

 

Bu yılın kurak geçtiğini belirten Bozkaya “ Tek burası değil Urfa’nın birçok yerinde kuraklık var.Birçok çiftçi tarlasını olduğu gibi bıraktı. Biz en azından masrafı kurtarmaya çalışıyoruz. Gübre torbası ne kadar olmuş biliyorsunuz zaten mazot litresi uçmuş. Yani çiftçilikten hiç bir şey yok kazanç yok.” diye konuştu.

 

“Bu sene kuraklık olduğu için mercimeklerde fazla bir verim yok” diyen İbrahim Halil Caymaz masraflarının çok olduğunu belirterek şöyle konuştu: “ Şimdi bu tarlaya 10-15 milyar masraf etmişiz. Yani mazotuyla, ekmeği ile, patozu ile, her şeyiyle 10-15 milyar masraf etmişiz yani şimdi bu topladıklarımız 5 milyar çıkmaz bunun 10 milyarı nerede?” (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.