banner2
Öne Çıkanlar Caner Koca Messi’ye rakip PTT 1 Ligde Haftanın Hakemleri açıklandı Kısas Kemal Burkay

Şanlıurfa'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

24-27 Nisan tarihleri arasında eski onbir nisan stadyumu yerinde hazırlanan alanda gerçekleştirilen fuarın açılışına Vali İzzettin Küçük’ün yanı sıra; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, Vali Yardımcısı Soner Zeybek, sektör temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Açılışın öncesi yapılan konuşmalarda söz alan Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu; fuarda bulunmalarının gayesinin paydaşları bir araya getirebilmek olduğunu söyledi. Açılış öncesi konuşan Vali İzzettin Küçük ise; düzenlenen fuarların, o sektörün temsilcilerinin vizyonunu buluşturan ve ürünlerin kıyas edildiği yerler olduğunu belirtti. “Fuarlar başka neler yapabilirim sorusuna cevap aranan yerlerdir” diyen Vali Küçük; Şanlıurfalı üreticilerin de daha ileriye gitmek için nelere ihtiyaçları olduğunun arayışı içerisinde olduklarını kaydetti.

 

Tarım sektörünün aslında büyük bir sanayi olduğunu sözlerine ekleyen Vali Küçük: “Şanlıurfa’nın tarım potansiyeli üretim kademesinden çıkıp; işleme, paketleme ve pazarlama kademesi olan tarım sanayisine geçebilecek güçtedir. Bu fuarlar bu husustaki algıyı ve vizyonu geliştirecektir” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından fuarın açılışında emeği geçenlere plaket verilirken, açılış kurdelesini kesen Vali Küçük ve beraberindekiler daha sonra fuarda yer alan standları gezdiler.

 

Şanlıurfa Sanayisine Yeni Tesis

 

                Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, açılışını gerçekleştirdiği Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarının ardından Organize Sanayi Bölgesinde yapımı tamamlanan Süt ve Entegre İşleme Tesisinin açılışına katıldı.

 

                Açılan tesisle birlikte Şanlıurfa’nın bir tarım şehri olmasının yanında, bir sanayi şehri olma yolunda da ilerlediğini belirten Vali Küçük, ilerleyen dönemlerde yatırımcıların Şanlıurfa’da yeni yatırımlarla Şanlıurfa sanayisini güçlendireceğini kaydetti.

 

                Vali İzzettin Küçük son olarak beraberindekilerle birlikte açılışını gerçekleştirdiği tesisin Şanlıurfa ekonomisine ve müteşebbislerine hayırlı uğurlu olmasını diledi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.