banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Akhisar Belediyespor Gabon DeleBashiru Meclis Üyesi Ahmet Çoban

Şanlıurfada eleman sıkıntısı

Yüzlerce kişiye istihdam sağlayan Şanmar Alış Veriş Marketleri Yönetim Kurulu Başkanı Halit Taşdönderen, kalifiye eleman istihdam etme konusunda Şanlıurfada işveren olarak sıkıntıda olduğunu dile getirdi.
Gelişen ve büyüyen GAPın başkenti Şanlıurfada herkesi kalkındıracak kadar iş imkanlarının bulunduğunu belirten halit Taşdönderen, sorunun Kalifiye veya çalışmaya istekli elemanın bulunmamasından kaynaklandığını belirtiyor. Kendilerine her gün en az 20 kişinin iş başvurusu yaptığını ama hitap ettikleri hizmet sektöründe çalışmaya istekli ve nitelikli elemanın ise çok nadir geldiğini belirten Taşdönderen, bu duruma üzüldüğünü ve meslek örgütleri ile çözüm arayışları içerisinde olduklarını belirtti.
İşsiz gençlerin ailelerine de seslenen Halit Taşdönderen, çocuklarına karşı sorumlu ve yol gösterici olmalarının, işsizlik sorununda kilit rol oynayacağını, ailelerin bu sorumluluklarını yerine getirmelerinin çözüm yolunda büyük bir katkı sağlayacağını ve tüm aileleri bu konuda duyarlı olmaya davet etti.
Taşdönderen; Üretime dayalı bir çok alanda yatırım yapmak istememe rağmen kalifiyeli veya istekli eleman eksikliğinden dolayı yatırımlara temkinli yaklaşıyorum. Çünkü örneklerini görüyorum. örneğin, Şanlıurfanın iki büyük inşaatında çalışaşan işçilerin tamamını başka illerden temin etmek zorunda kaldıklarını ve aynı durumda olan Organize sanayi bölgesindeki fabrikalar olduğunu öğrendim. Şanlıurfa adına bu duruma üzülüyorum dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.