banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Şanlıurfa Ticaret Borsası dergisinin 8. Sayısı çıktı

Ticaret Borsası olarak 2012 yılında birçok projelere imza attıklarını, çiftçi ve üyelerinin istifade edebileceği faaliyetler ve bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini anlatan Kaya, her geçen gün değişen ve gelişen borsamız,  kamu yararına olan kampanyalara ve faaliyetlere destek vermeye devam ediyor.  GAP'ın merkezi konumunda bulunan ilimizde, kurum olarak tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını anlatıyor. Ön sözünde böyle bir dergiyi çiftçi ve üyelerine katkı sağlamak için çıkardıklarını anlatıyor Başkan Mehmet Kaya. Borsa Dergisinde Şanlıurfa Borsası'nın faaliyetleri, Türkiye pamuğunun büyük bir bölümünü karşılayan ilimizde organik pamuk üretimi ile ilgili bilgiler yer alıyor. Bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine büyük katkı sağlayacak ve Fırat'ın suyunu Suruç'un bereketli topraklarına taşıyacak olan Suruç Ovası Sulama Kanalları ile ilgili çalışmalarda genişçe yer alıyor. Orta Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde bilinen ve daha çok kullanılan, firik buğdayı ile yapılan pilavı merak edenler mutlaka okumalı. Tarım konularının yanı sıra insan sağlığını ilgilendiren konuları da yer almış bu sayıda. Sağlık açısından tüketilmesi önerilen "Kepekli Ekmek" ve ekmekte kepek oranının arttırılmasına ilişkin bilgilerden de istifade edebilirsiniz. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun süt ve süt ürünlerine verilecek desteklemelerden faydalanma bilgilerini Koordinatör Mehmet Ekinci yazmış.  Şanlıurfa turizmine ve tanıtımına katkı sağlayacak olan konuların da işlendiği sayıda Şanlıurfa'daki el sanatlarından taş oymacılığına dair bilgileri de bulmanız mümkün.


Şanlıurfa Ticaret Borsası olarak, tarımsal faaliyetlerin gelişimine katkı sunmak ve üyelerini bilgilendirmek amacıyla çıkardığı "Borsa" dergisinde, borsanın çalışmaları ile ilgili haberler de yer alıyor.
Tarım kenti olan Şanlıurfa'nın gelişmesi ve kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla gerekli çalışmaları yapan ve yapmaya devam eden Ticaret Borsası bu dergisi ile yayıncılık konusunda önderlik de yapıyor.
64 sayfa, kuşe kâğıda basılı birinci sınıf bir yayın olan "BORSA" dergisi gerçekten incelenmeye değer. Hububat zararlısı 'Süne'yi merak eden, çimlenmenin buğday üzerindeki etkilerini ve çimlenmiş buğdayın özelliklerini, Organik Pamuk yetiştirmeyi ve Pamukta Kaliteyi Yakalamayı bu sayıda bulabilirsiniz. Yabancı Ot Mücadelesini, Sertifikalı Tohumculuk ve yem bitkisi Yonca nedir diye ilgi duyanlar için kaynak olabilecek bu dergiye mutlaka ulaşmaya çalışın.
Özellikle, Suruç Ovası Pompaj Sulaması Projesini mutlaka okumalısınız. 2008 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın GAP Eylem Planında açıklanan projenin ihalelerinin yapıldığını ve onlarca üniteden oluşan Suruç Ovası Pompaj Sulamaları tamamlandığında 950 970 (950 bin 970 ) dekar tarım arazisinin sulanacağını da okumalısınız. Suya hasret toprakları olan SURUÇ'un GERÇEKLEŞEN SU RÜYASI'nı da fotoğraflarla bulacaksınız. 2013 yılı fiyatlarıyla yatırım bedeli 2 100 000 000 TL (2,1 Milyar TL) bu proje için bugüne kadar 589 milyon lira harcanan proje, tamamlandığında yıllık toplam 329 milyon TL gelir artışı olacak ve yaklaşık 190 bin kişiye istihdam sağlayacak deniyor. Bölge insanının yüzünün güleceği, refahın artacağı ve Suruç Ovası'nın Fırat Nehri ile hayat bulacağı, Suruç Pompaj Sulama Projesi'ni de DSİ 15. Bölge Müdürlüğü Proje ve İnşaat Şube Müdürü Mesut Modalı'dan okuyun.
3 Ayda bir yayınlanan Şanlıurfa Ticaret Borsası adına imtiyaz sahipliğini Borsa Başkanı Mehmet Kaya' nın, basın ve halkla ilişkiler sorumluluğunu Sevda Doğan'ın yaptığı ve Eta Medya Ltd.Şti. nin baskıya hazırladığı dergide, dahası da var unutmayın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.