banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Şanlıurfa otomobil piyasasında son durum
İşte otomobil piyasasının detaylar;

Şanlıurfa’da oto alım satışlarında geçen yıla oranla bu yıl düşüş yaşandı. Ekonomisi tarımsal sanayiye bağlı olan Şanlıurfa’da bu yıl otomobil satışlarında yaşanan düşüşün nedeni pamuğun iyi para etmemesi olarak gösterildi.

 

Şanlıurfa’nın gelişen nüfusu ile birlikte vatandaşların bütün markaları talep ettiğini aktaran alım satımcılar ikinci el otomobillerde ise 15 bin liradan 35 bin liraya kadar olan otomobillerin daha fazla satıldığını belirtiyor.

 

Şanlıurfa’nın coğrafi yapısından kaynaklanan sıcaklığın renk tercihinde etkili olduğunu savunan alım satımcı esnafı “Şanlıurfa coğrafyamızın sıcak olmasından dolayı genellikle beyaz renk ve gümüş gri’ye daha fazla talep var favori renkler onlar. Ama kırmızı siyah gibi renklerde arabaların marka ve modellerine göre tercih edildiğini ifade etti.

 

Araç alım satımlarında yapılan değişikliklerle devir işlemlerinin kolaylaştığını ifade eden esnaf, çalıntı araç bizim esnafa gelmiyor bizim esnafımızdan da bu iş yapan kesinlikle olmaz çalıntı araçların gelip satıldığı yer oto alım satımlar olmadığını belirtiyor

 

Arabaların devrini zamanında alıyoruz aldığımız arabaların motor şasesini kontrol ediyoruz diyen esnaf “trafikten sorgulatıyoruz. Bu yüzden piyasamızda hırsızlık malı arabalar olmuyor.’’diyor

 

Ekonomisinin büyük bir kısmı tarımsal sanayiye bağlı olan Şanlıurfa’da pamuk fiyatlarında ki düşüşün otomobil satışlarına da etki ettiği belirten esnaf pamuk fiyatlarının düşük olmasından dolayı bazı çiftçilerin lüks arabalarını düşük modellerle değiştirmeye çalıştığını ifade etti

 

Gerek çiftçinin durumu gerekse piyasalarda ki durgunluk ve altın fiyatlarının değişken olması oto alım satımlarında da durgunluğa neden olmuş durumda alım satımcıların büyük bir kısmı geçen seneye göre işlerinde durgunluk olduğunu aktardılar.

 


Haberin Videosu:

Kaynak; Kanalurfa

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.