banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Şanlıurfa Kırmızı Et Üreticileri Birliği kuruldu
Çelik; “Şanlıurfa da ilk defa kurulan kırmızı et üreticileri başkanlığı kurucu başkanı olarak çalışmalara başladık. Ben ve yönetim kurulu üyelerim ile Şanlıurfa ve ilçelerine hizmet etmek için ne gerekiyorsa çalışmalara başladık" dedi.



Yeni Kurulan Şanlıurfa Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Çelik Muhabirimiz Abdullah Yiğit’e açıklamalarda bulundu. Başkan Çelik; Biz de Şanlıurfa üreticiler olarak birliğimizi kurduk. Desteklemelerden faydalanmak isteyen üreticilerimizin kırmızı et üreticileri birliğine üye olmalarını bekliyoruz. Artık, pek çok ülke, Türkiye pazarının kalıcı hale gelmesi ve bu pazarda et ve canlı hayvan satıcısı olarak yer almak için çaba harcamaktadır. Bunun önüne geçmek için ülke hayvancılığını teşvik etmek suretiyle istikrarlı bir şekilde hayvancılığı geliştirebilir ve et üretimini ülkemizde kendimiz arttırabiliriz.

Geçen yılın rakamlarına göre ülkemizde kırmızı et üretiminde koyun ve keçinin toplam yüzde 20′lik bir katkısı var. Besiciler, ‘et pahalıya mal oluyor’ diyor. Bu da kendilerinin yanlış yapmalarından kaynaklanıyor. Besiciler, besi hayvanını satın alıyor, yedireceği yemi satın alıyor, kredili alıyor, gübresinden gelir elde etmiyor, besi süresini uzatıyor, buda besiciye çok az kar bırakıyor ve et üretimi yapılmıyor. Arz meselesi de burada ortaya çıkıyor. Devlet, kırmızı et üreticilerini desteklerken bu konulara da eğilmesi ve besiciyi kurslarla bilgilendirmesi gerekiyor.




Hayvancılığın bilinçli yapıldığı taktirde çok karlı bir iş olacağını, besi hayvanını sadece hazır yemlerle beslemenin maliyeti arttırdığını Türkiye’de, sığır Eti üretimini arttırmanın yollarını aramalıyız dedi.

5200 Sayılı Üretici Birlikleri Yasası gereği Şanlıurfa Kırmızı Et Üreticileri Birliği’ni kurduk.5200 sayılı tarımsal üretici birliklerini kanunun da öngörülen   kırmızı et üretimini talebe göre  planlamak, ürün kalitesini iyileştirmek, pazara geçerli norm ve standartlara uygun ürün sevk etmek ve ürünlerin ulusal ve uluslar arası ölçekte pazarlama gücünü arttırı tedbirler almaktır.

Bizde Şanlıurfa da Tüm kırmızı Et Üreticilerini bir an önce  Gelip birliğimize  üye olmasını bekliyoruz”  dedi.



Şanlıurfa Kırmızı Et Üreticileri Başkanı Aziz Çelik seçilirken, yönetim kururlu üyelerine Ahmet Demir, Mustafa Tatlıdil, Mustafa Oskan, Mehmet Çelik seçildi.



Abdullah Yiğit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.